Politika
08 Kas 2020 07:49 Son Güncelleme: 08 Kas 2020 07:57

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden seçildi

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden seçildi. Kıran kırana geçen seçim sonuçlarına göre Joe Biden, ABD'nin yeni başkanı oldu.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden seçildi

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden oldu. Kıran kırana geçen Trum-Biden yarışında ipi Joe Biden göğüsledi.

Bütün dünyada adeta nefeslerin tutularak takip ettiği ABD Başkanlık seçimlerinde günler süren süreç sonunda kazanan Demokrat Joe Biden oldu.

ABD'nin önde gelen iki basın kuruluşu AP ve CNN en kritik eyalet Pennsylvania’da farkı açan 77 yaşındaki eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın ipi göğüslediğini ilan etti.

20 delegeli Pennsylvania’da Demokrat Joe Biden geriden gelip rakibi Donald Trump'ı oylarını geçti. Biden, Trump'tan yaklaşık 35 bin oy fazla almış durumda.

TÜM AMERİKALILAR İÇİN BAŞKAN OLACAĞIM

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Amerika, ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğiniz için onur duyuyorum.Önümüzdeki iş zor olacak, ama size söz veriyorum: Bana oy verseniz de vermeseniz de, tüm Amerikalılar için bir Başkan olacağım.

Associated Press haber ajansı tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre 59. başkanlık seçimlerini kazanan Biden, yaptığı açıklamada, eşsiz engeller karşında Amerikan halkının rekor sayıda oy kullanarak, demokrasinin ABD'nin kalbinde attığını bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Biden, öfke ve sert söylemleri geride bırakma ve ulus olarak birlik olma zamanının geldiğini belirterek, ''Amerika için birleşme ve iyileşme zamanı.'' mesajı verdi.

"Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen Harris'e duyduğu güvenden onur duydum.'' diyen Biden, ''Biz Amerika Birleşik Devletleriyiz, birlikte hareket edersek yapamayacağımız hiçbir şey yok.'' ifadesini kullandı.

 

 

ETİKETLER
#Joe Biden