Konut Haberleri
20 Ara 2017 13:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

ABD’li müteahhitlerin gözdesi Türkler

Amerikalı bir firma Florida’da başlattığı projede hedefe Türkler’i koydu. Green Card avantajı nedeniyle rezidansların yüzde 56’sını alan Türkler, Florida’nın en gözde müşterileri oldu

ABD’li müteahhitlerin gözdesi Türkler
Türk vatandaşlarının ABD’deki konut sektöründeki hakimiyeti giderek artıyor. Özellikle ABD’de oturum ve green card gibi nedenlerle yatırım yapan Türkler için ABD’li müteahhitlerde harekete geçti. Son bir yılda Türkler’in talebinde yüzde 60 artış yaşanırken, Miami’de inşa edilen rezidansların yüzde 7’si Türkler tarafından satın alındı. Türk vatandaşları, ABD’nin yabancıya satış verilerinde yüzde 2’lik payı yakaladı.

PROJENİN YÜZDE 56'SINI ALDILAR

Vatan Gazetesi’nin haberine göre; Türkler’in ABD’deki yatırımlarının artmasında, projelerin İstanbul tanıtımlarının hız kazanması da rol oynadı. Bu projelerden biri de Kanada merkezli gayrimenkul şirketi Heafey Group’un yatırımcısı olduğu, Hilton Grubu bünyesindeki Conrad tarafından işletilen Ocean Conrad Resort oldu. Nisan’da Türkiye’de lansmanı yapılan Ocean Conrad Resort’taki rezidansların yüzde 56’sını Türkler satın aldı.  

TÜM AİLEYE GREEN CARD VERİLİYOR

Ocean Conrad Resort, Amerikan hükümeti tarafından Fort Lauderdale’de Green Card başvurusu yapabilmek için onaylanmış tek proje olmasıyla dikkati çekiyor. 500 bin dolar ödeyerek Heafey Group yatırım ortağı olunduğu takdirde 5 yılın sonunda tüm aileye Green Card sağlanıyor ve yatırılan bedel de geri alınıyor. Heafey Group’un Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, “EB5 yatırımcı vize başvurusu ile Green Card elde ederek süresiz oturum izni almak mümkün. Bu projenin en önemli ayrıcalığı bitmiş ve istihdam yaratmaya başlamış olması. Projenin tamamlanamaması ve yatırılan bedelin geri alınamaması riski yok” dedi.