Ekonomi
08 Şub 2019 12:43 Son Güncelleme: 08 Şub 2019 12:45

ABD'den, Türk iş adamına yaptırım kararı!

ABD Hazine Bakanlığı Türk vatandaşı iş adamı Evren Kayakıran'ın 'İran'a uygulanan yaptırımları deldiği gerekçesiyle' yaptırım uygulanan bireyler listesine alındığını açıkladı.

ABD'den, Türk iş adamına yaptırım kararı!

BBC Türkçe'nin aktardığına göre 39 yaşındaki Evren Kayakıran, 2013 — 2015 yılları arasında Tahran yönetiminin nükleer silah programı nedeniyle İran'a uygulanan yaptırımların etrafından dolaşmakla suçlanıyor.

ABD Hazinesi'nin açıklamayla ilgili Twitter mesajında, "ABD Hazine Bakanlığı bir Türk vatandaşına defalarca İran'a yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle ve çalışanlarına yasadışı eylemlerde bulunma talimatları verdiği için yaptırım uygulama kararı almıştır" dendi.  

ABD Hazine Bakanlığı açıklamasında Kayakıran'ın 2013 yılında motor imalatçısı Elsim şirketinin başında bulunduğu ve o yıl şirketin ABD merkezli Kollmorgen şirketine satıldığı ifade ediliyor.

ABD Hazinesi, şirketin ABD'li bir şirkete satılmasıyla yaptırımlara uyma zorunluluğunun ortaya çıktığını belirtiyor ve Evren Kayakıran'ın bu gelişmeden haberdar olmasına rağmen İran ile iş yapmaya devam ettiğini söylüyor.