Krediler
18 Kas 2019 12:45 Son Güncelleme: 18 Kas 2019 12:49

9 bankada konut kredi faizleri aşağı indi! İşte en uygun oranlar

Geçtiğimiz hafta içinde dokuz banka konut kredisi faiz indirimi uyguladı.

9 bankada konut kredi faizleri aşağı indi! İşte en uygun oranlar

Kasım başından itibaren yeniden düşüş hızını yakalayan konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden oldukça hızlandı. Yaklaşık üç aydır aynı seviyede olan en uygun konut kredisi faiz oranı güncellenirken birçok bankada faizler yüzde 1’in altına geriledi. 

Geçtiğimiz hafta içinde dokuz banka konut kredisi faiz indirimi uyguladı. Akbank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Garanti BBVA, İNG, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB ve ICBC’nin indirimleri sonrasında bankaların tabela konut kredisi faiz ortalaması yüzde 1.41 oldu. 

EN DÜŞÜK ORAN 0,95'LE KUVEYT TÜRK'TE

18 Kasım ile başlayan haftada en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı seviyesi yüzde 0.95 olarak uygulanıyor. Ayrıca Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, TEB ve İNG’de kampanyalı konut kredisi faizleri yüzde 1’in altında seviyelerde sunuluyor. 

200 BİN LİRAYA 2 BİN 800 LİRA TAKSİT

En düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri 2.800 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de yaklaşık 336.000 TL’ ye karşılık geliyor. 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre; güncel olarak en düşük konut kredisi sunan beş banka şu şekilde;

Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde yüzde 0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını yüzde 0.95’e düşüyor.

Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası tabela konut finansmanı oranları dahilinde yüzde 1.07 kar payı oranı sunsa da kampanyalı konut finansmanı için yüzde 0.99 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 

İNG 

İNG tabela konut kredisi faizlerini yüzde 1.01’e düşürürken kampanyalı konut kredisi için yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı. 

TEB

TEB tabela konut kredisi için yüzde 2.58 faiz oranı sunsa da kampanyalı ürünü dahilinde yüzde 0.99 faizli kredi kullandırıyor. 

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.07 olarak sunuyor.