Konut Haberleri
07 Kas 2012 14:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:07

9 ayda karını yüzde 198 artırdı!

TEB, 2012 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında %198 oranında net kar artışı sağladı.

9 ayda karını yüzde 198 artırdı!

TEB’in 30 Eylül 2012 tarihli mali tabloları 7 Kasım 2012 tarihinde İMKB’de yayınlandı.

2012 yılının ilk dokuz ayında TEB’in karı vergi öncesi 485 milyon TL, vergi sonrası 370 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında %198 oranında net kar artışı gözlendi.

30 Eylül 2012 tarihi itibari ile TEB’in aktif toplamı yılın başından itibaren % 12 oranında artarak 42.5 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde toplam mevduat ise %22 oranında arttı, sektör ortalamasının çok üzerinde olan bu artış oranıyla TEB’in toplam mevduatı 27.9 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk dokuz ayında özkaynakları %11 oranında artarak 4.7 milyar TL’ye ulaşan TEB’in ilk olarak bu dönem Basel II kurallarına uygun olarak hesaplanan sermaye yeterlilik rasyosu ise % 15.6’ya yükseldi.

TEB’in ekonomiye ve müşterilerine her zaman sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan nakit kredilerin toplam aktifler içerisindeki payı %68’ler seviyesinde gerçekleşti, toplam 28.9 milyar TL’ye ulaşan kredilerin içinde, KOBİ kredilerinin payı ise %47’ye ulaştı. Aktiflerinin kalitesini her zaman ön planda tutan TEB’in takipteki kredi oranı %2.5 olarak gerçekleşti.

KOBİ bankacılığı alanındaki öncü faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden TEB Genel Müdür Varol Civil, “KOBİ’lere finansman desteğinin yanısıra finansal olmayan hizmetler de sunduğumuz KOBİ Bankacılığı ile International Finance Corporation (IFC) tarafından bu alanda dünyada en iyi 3 bankadan biri olarak gösterilmemizin ardından, IFC ile birlikte Lübnan,  Pakistan, Tunus, Bangladeş, Güney Afrika ve Nijerya’ya giderek  finansal olmayan hizmetlerin KOBİ’lere en etkin şekilde aktarılabilmesi için atılacak adımlar hakkında yol gösterici seminerler vermeye başladık. Bunun yanında BNP Paribas bünyesindeki bankalarla da benzer paylaşımlar yapan TEB KOBİ Bankacılığı, BNP Mısır’ın KOBİ müşterileri için başlattığı eğitimlere TEB KOBİ Akademi eğitimleri ile ilham kaynağı oldu. TEB KOBİ Bankacılığı, yaptığı tüm bu çalışmalar sonucunda dünyanın en saygın ödül organizasyonlarından biri olarak kabul edilen International Business Awards kapsamında düzenlenen Stevie Awards yarışmasından 3 yeni ödül daha aldı ve bugüne kadar aldığı ödül sayısı 26’ya ulaştı” dedi.

Bireysel bankacılık alanındaki gelişmeleri değerlendiren Varol Civil, “Ülkemizin geleceğinde, toplumun en temel birimi olan ailelerin ekonomisinin doğru yönetilmesi büyük önem taşıyor. Bu bağlamda; Ekim ayında Aile bireylerine finansal okuryazarlık kazandırmayı amaçladığımız TEB Aile Akademisi’ni lanse ettik. “Türkiye’nin Ekonomi Bankası” olarak vereceğimiz ücretsiz eğitimlerle ailelerin finansal durumunu iyileştirmeyi ve bu sayede onlara daha iyi bir hayat sunmayı hedefliyoruz. TEB Aile Akademisi’nin ücretsiz eğitimlerine müşterimiz olsun olmasın ailesinin ekonomisini daha iyi yönetmek isteyen herkes davetli. Bu eğitimlerde işleyeceğimiz konuların temelinde ev ekonomisi yatıyor. Gelir-gider dengesini sağlamak, kredi ve kredi kartlarını doğru kullanarak bilinçli borçlanmak, tasarruf etmeye başlamak ve bu tasarrufları en doğru şekilde değerlendirmek konusundaki yönlendirmelerimizi içeren bu eğitimleri düzenli olarak veriyor olacağız. 2012 sonuna kadar 20.000 kişiyi bu programdan yararlandırmayı hedefliyoruz.”dedi.

Bu yıl TEB olarak bireysel bankacılık alanındaki ulusal ve uluslararası ödüllerin gurur duydukları bir diğer konu olduğunu ifade eden Civil,  “Bugüne kadar bir çok ilki gerçekleştirdiğimiz dijital bankacılık alanında bu dönem de birçok yeni uygulamayı müşterilerimize sunarak öncü rolümüzü devam ettirdik. Sade ekran görüntüsü, kolay ve anlaşılır yapısı ile kullanıcılarına farklı bir deneyim sunan TEB Pratik İnternet Şubesi, 10.Altın Örümcek WEB Ödülleri İnternet Şubesi Kategorisinde birinci seçildi. Kurumsal İnternet Şubemiz, dünyanın en saygın iş ve finans dergilerinden Global Finance’in düzenlediği “Avrupa’nın En İyi Bankaları” yarışmasında dünya çapındaki rakiplerinden sıyrılarak “Türkiye’nin En İyi Kurumsal İnternet Bankası” ve Avrupa’da “En İyi Online Nakit Yönetimi Hizmeti Sunan İnternet Bankası” ödüllerini aldı. Ayrıca International Business Awards kapsamında düzenlenen Stevie Awards’ta Bireysel Bankacılık olarak da 4 ödül kazandık.” dedi.

30 Eylül 2012 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Net kar: 370 milyon TL

Toplam mevduat:  27.9 milyar TL

Toplam aktifler: 42. 5 milyar TL

Toplam krediler: 28.9 milyar TL

 

Takipteki kredi oranı: % 2.5