Konut Haberleri
18 Eyl 2014 08:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:51

8 milyonluk Başkanlık konutunda yok yok!

Habertürk, TBMM Başkanlığı için yapılan ve 8 milyon TL'ye mal olan yeni konutu görüntüledi

8 milyonluk Başkanlık konutunda yok yok!
TBMM Başkanlık konutu ilk kez Habertürk'e açıldı! Yıkılan eski binanın yerine yapılan yeni TBMM Başkanlığı konutu 8 milyon TL’ye mal oldu. Enerji kaybını en aza indiren mimarisi nedeniyle “yeşil bina” sertifikası alması beklenen konutta İstanbul taşı ve Karaman mermeri kullanıldı. Habertürk, TBMM Başkanlığı için yapılan yeni konutu görüntüledi. Yıkılan eski konutun yerine yapılan yeni bina 8 milyon TL’ye mal oldu.

Binanın her bölümünde yerli malı kullanıldı.Konut, İstanbul taşı ve Karaman mermeriyle yenilendi. Enerji kaybını en aza indiren mimarisi nedeniyle “yeşil bina” sertifikası alması beklenen konutta, başkanlar ve konukları için 2 ayrı bölüm tasarlandı.Terliğinden havlusuna kadar tüm eksiklikleri giderilen binada özel desenli halılar ve çiniler kullanıldı. Meclis Başkanı’nın ikameti için hazırlanan bölüme tümüyle eski konutun mobilyaları konuldu. Konutta, Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ü Lugati’t-Türk adlı eserine ilave ettiği ilk Türk dünya haritası da bulunuyor.

Eski Türklerde bir ucu yerin derininde, bir ucu da gökte ve gökteki ucunda ise gök tanrısı olduğuna inanılan ağaç tasavvuru konutun duvarlarını süslüyor. Matrakçı Nasuh’un İstanbul gravürü de konuta ayrı bir hava katıyor...
SALİHA ÇOLAK / HT GAZETE