Konut Haberleri
25 Nis 2016 10:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:15

79 OSB projesi için 75 milyon bütçe ayrıldı

Devam eden 79 Organize Sanayi Bölgesi projelerine 75 milyon bütçe ayrıldı. Bu projeler 15 bin kişiye istihdam sağlayacak.

79 OSB projesi için 75 milyon bütçe ayrıldı
Orgazine sanayi bölgesi (OSB) projelerine bir yenisi daha eklendi. Bu yeni proje hakkında açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl 79 organize sanayi bölgesi (OSB) projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Işık, OSB'lere yönelik projelerden 8'i bu yıl tamamlanacak, 62 projede öngörülen işlerin yapımına devam edilecek, 9 projeye ise bu yıldan itibaren kaynak sağlanacak. Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacak" dedi.

79 OSB projesi

Işık, OSB'lere yönelik projelerin arıtma, hizmet binası, yol kaplama, enerji nakil hattı, kamulaştırma gibi çalışmaları kapsadığını ve bu yıl 79 OSB projesinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını ifade etti.

Bu kapsamda, OSB'lere yönelik önceki yıllarda başlatılan projelerden 8'inin tamamlanacağını anlatan Işık, söz konusu projelerin tamamlanması için bu yıl 28 milyon 930 bin lira kaynak ayrıldığını bildirdi.

Işık, bu OSB'lerin 2'sinin Bolu'da, diğerlerinin Trabzon, Rize, Sinop, Kahramanmaraş, Iğdır ve Adıyaman'da bulunduğunu kaydetti. 62'sinde önceden başlatılan çalışmaların bu yıl da devam edeceğini dile getiren Işık, bu projelerin 2017, 2018 ve 2019 yıllarında tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

15 bin kişiye istihdam sağlanacak

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin, uzay, havacılık gibi yüksek katma değerli sektörlerde 15 bin istihdam ve 5 milyar dolar ciro hedeflerine ulaşması bekleniyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneği tarafından yürütülen çalışmalar için Ankara Kazan'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ yerleşkesinin yanında ve Ankara-İstanbul Otoyolu'nun kenarındaki yaklaşık 730 hektarlık alan seçildi.

Bölgenin içerisinde 400 hektar sanayi alanı, 100 hektar yeşil alan,100 hektar teknoloji geliştirme merkezi ve 130 hektar yol, eğitim, idari ve sosyal tesis alanının yer alması planlanıyor.