Konut Haberleri
04 Ağu 2017 09:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

79 katlı bina cayır cayır yandı!

Dubai'de dün gece 79 katlı ünlü bir gökdelende yangın alarmı verildi. Alevler kısa süre içinde binayı sardı. Yangında facianın eşiğinden dönüldü, ölen yada yaralanan olmadı.

79 katlı bina cayır cayır yandı!
Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de dün gece korku dolu anlar yaşandı. Gece yarısı 79 katlı Torch Tower'da çıkan yangın şehirde büyük paniğe yol açtı.

Alevler 337 metre yükseklikteki binayı sardı

Reuters haber ajansına konuşan George isimli bina sakini, "Uyuyorduk, yangın alarmıyla ve insanların çığlıklarıyla uyandık. Merdivenleri koşarak indik. Çok kötüydü, alevler gece saat 01.00 civarı çok güçlüydü" dedi.

Facianın eşiğinden dönüldü, ölen olmadı

Reuters ise, gökdelen çevresinin kum ve enkazla kaplandığını aktarıyor. Bina büyük bir başarıyla tahliye edildi, yangında ölen ya da yaralanan yok.

2 yıl önce çıkan yangında 13 kişi yaralanmıştı

Ancak iki yıl önce de aynı gökdelende yangın çıkması, soru işaretlerini artırıyor. Torch Tower, 2015 yılındaki yangında büyük zarar görmüştü.

Birçok gökdelene ev sahipliği yapan Körfez ülkesi BAE'deki son büyük yangın, geçen yıl 28 katlı inşaat halindeki bir binada çıkmıştı. Alevlerin güçlükle söndürüldüğü olayda 13 kişi yaralanmıştı.

Londra'da 79 kişi hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz ay Londra'da 24 katlı bir binada çıkan yangında 79 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının bir buzdolabının patlamasıyla ortaya çıktığı anlaşılmıştı.  Facia sonrası yangının kısa sürede yayılması ve dev binayı bir anda yutmasının nedeni araştırıldı. Yapılan incelemelerde gökdelenin dış cephe kaplamasının kolay tutuşan malzemeden yapıldığı ortaya çıkmıştı.