Konut Haberleri
10 Ağu 2016 09:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:33

7 Ağustos'ta toplu taşıma rekoru kırıldı

Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin olduğu 7 Ağustos Pazar günü ulaşımda rekor kırıldı...

7 Ağustos'ta toplu taşıma rekoru kırıldı
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) desteğiyle, 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi için 5 milyondan fazla kişi Yenikapı'daki miting alanına gidince miting günü İstanbul'a hizmet veren toplu taşıma sistemlerinde rekor kırıldı.

Miting öncesi ve sonrasında çok sayıdaki vatandaşın Marmaray, metro ulaşımını tercih etmesi üzerine  özellikle Yenikapı transfer istasyonunda olağanüstü yoğunluk oluşurken Marmaray'da 30 saniyede bir sefer gerçekleştirildi. İstanbul metrosunun tüm hatları ile en yoğun gününü geçirdiği 7 Ağustos'ta 2 milyon 870 bin kişi taşınarak rekor kırıldı.

Miting günü Marmaray'da 1 günde taşınan yolcu sayısında da yeni bri rekor kırıldı ve toplam 480 bin kişi taşındı. Marmray'ı9n normal zamandaki en son rekoru bir günde 210 bin kişinintaşınmasıolarak kayıtlara geçmişti.

Tarihi günde ücretsiz hizmet veren İETT'ye bağlı metrobüs hattı ve otobüsler ise 2 milyon üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet verdi.
ETİKETLER
#ibb #toplu taşıma