Emlak Konut
18 Mayıs 2015 14:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:42

7 adımda evinizi daha kolay satın

Evinizin satışını daha kolay hale getirmek için yayınladığınız fotoğraflarda yapmanız gerekenler.

7 adımda evinizi daha kolay satın
Evinizi satışa çıkarırken yayınladığınız fotoğraflar ev satışında önemli rol oynar. Profesonelce çekilmiş fotoğraflarla eve alıcı bulmakta zorluk yaşanmaz.

İlan fotoğrafı konut alıcısının ilk izlenimi olacaktır. Kötü fotoğraf çoğu zaman muhteşem bir evi berbat gösterebilir. Eğer gri bir gökyüzü ve önünde soluk bir ev varsa, bu fotoğraf alıcıda güzel duygular uyandırmayacaktır.

İlanınızı daha cazip hale getirmenin ve evinizi daha kolay sattırmanın 7 sırrı...

1) İlanı verdiğinizde hangi mevsimdeyseniz çekimlerin de o mevsimde yapılmış olduğuna dikkat edin. Haziran ortasında karlar içinde bir ev ilanı 'eski ilan' izlenimi yaratabilir.

2) Fotoğraf çekmeden önce hava raporlarına bakın. Gri gökyüzü, yağmurlu bir hava fotoğrafınızı iç karartıcı hale getirecektir. Güneşli bir hava ve masmavi gökyüzü alıcıları her zaman cezbeder. İlk maddede belirttiğimiz fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla da gökyüzünü daha mavi bir hale getirebilirsiniz.

3) En önemli maddelerden biri de fotoğraflarda alıcılara sadece evin temel özelliklerininin anlatılması. Çok detay almayın. Yaşam alanlarını genel olarak fotoğraflayın.

4) Evin parlak ve davetkar görünmesi için tüm ışıkları açın. Televizyonun açık olması da profesyonel bir görüntü sağlamadığı için kapatılması daha iyi olacaktır.

5) Evde bir hayvan yaşıyorsa mümkünse fotoğraflarda görünmesin. Alıcıların hiçbir sorun bulamaması gerekiyor. Alerjileri olabilir ve bunu sorun haline getirebilirler.

6) Müşteriler mutlaka pencereden bakınca nasıl bir manzara göreceklerini merak ederler. Mümkünse evin en ferah cephesinden bir fotoğraf alın.

7) Bazı ilan fotoğraflarında salonun ortasında bir ütü masası, banyoda kovalar, mutfakta çöplerle karşılaşabiliyoruz. Bunlar alıcının gözünde eksi puan. Evin en derli toplu halini fotoğraflamanızda fayda var.