Konut Haberleri
24 Mayıs 2013 15:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:26

6 ay içinde 50 bin bina yıkılacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'un riskli alanlarındaki 40 bin konut ve iş yeri yıkıldı, 6 ayda ise tam 50 bin bina yıkılacak

6 ay içinde 50 bin bina yıkılacak!

 


 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Babaoğlu, yönetmelikle birlikte kentsel dönüşümün hızlandığını söyledi. İstanbul'un farklı yerlerinde ilan edilen 15 riskli alan bulunduğunu belirten Babaoğlu, dönüşümün en iyi durumda olduğu ilçelerin Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar ve Beyoğlu olduğunu söyledi. Esenler ve Gaziosmanpaşa'da yıkım işlemlerinin bittiğini ve yakın zamanda inşaata başlanacağını dile getiren Babaoğlu, Bağcılar ve Beyoğlu ilçelerinde yıkım işlemlerinin devam ettiğini, Güngören'de yakın tarihte yıkım işlemlerine başlanacağını söyledi.
 
HEDEF 200 BİN 
Kentsel dönüşüm alanındaki hedeflerine de değinen Babaoğlu, "Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde, özellikle 2014'ün sonuna kadar bakanlığımızın hedefi 200 bin ev ve iş yeri kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek" ifadesini kullandı. Sarıgöl'de vatandaşların yüzde 98'i ile anlaşıldığını ve yıkım işlemlerinin bittiğini belirten Babaoğlu, 1295 ev ve iş yeri bulunan Esenler Havaalanı Mahallesi'nde de vatandaşların yüzde 99'u ile anlaşıldığını, sadece 14 vatandaşla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.
 
İLK ANAHTAR TESLİMİ ACIBADEM'DE
Kentsel dönüşüm kapsamında Acıbadem'de inşa edilen binaların anahtarlarının eylül veya ekim ayında teslim edileceğini belirten Babaoğlu, "Şu an 280 binanın yapımı devam ediyor. 1138 binanın da yıkım işlemi devam ediyor. Sadece riskli yapılardan bahsediyorum. Babayiğit bir müteahhit çıkar, 3 ayda bitirir, onunkini hemen teslim ederiz. Şu an bitiş süresine yakın olan Acıbadem'de binamız var. Kaba inşaatı bitmiş durumda" şeklinde konuştu.