Konut Haberleri
27 Şub 2016 15:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:06

6 asırlık çarşının restorasyonuna devam

Bursa'da İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan yangın dolayısıyla başlayan restore çalışmaları halen devam ediyor.

6 asırlık çarşının restorasyonuna devam
Bursa'nın tarihi Yorgancılar Çarşısı'nda 122 dükkanı kapsayan yenileme çalışmaları devam ediyor.

İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde yangın çıkmış ve 52 dükkan içindeki eşyalarla birlikte küle dönmüştü.

122 dükkanı kapsıyor

Yangından sonra başlatılan ve 122 dükkanı kapsayan restorasyon projesi tüm hızıyla sürdürülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi çıkan yangını fırsata çevirerek 6 asırlık çarşıyı kubbelerden zemine ve cephe duvarlarına kadar aslına uygun olarak yeniden yapılandırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yangın öncesinde restorasyon projelerini düzenleyip, ihaleyi yapmış olmalarının büyük avantaj olduğunu hatırlattı. Altepe ayrıca projenin yaz aylarında orijinal görüntüsüyle hizmet vermeye başlamasını planladıklarını açıkladı.

Çalışmalar yerinde incelendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas devam etmekte olan restorasyon çalışmalarını bölgeye giderek inceledi.

Altepe, Ulucami, Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin daha güzelleştirileceğini belirterek, “İvazpaşa, Sipahi Çarşısı ve Yorgancılar Çarşısı olarak da bilinen çarşının Cumhuriyet Caddesi’ne bakan bölümü el değmedik tek yerdi. Bu bölgenin de aslına uygun restore edilmesi için projelerimizi hazırlayıp, ihaleyi de yapmıştık. Bu sırada yangın çıktı. Bizim yangın öncesi bu hazırlıkları yapmamız büyük bir avantaj. Çünkü hemen yangından sonra çalışmaları başlattık. Yangında 52 dükkan zarar görmüştü ama bir 122 dükkanı kapsayan bölgenin tamamı için çalışmaları başlattık. Kubbelerden cephe duvarlarına kadar restorasyon çalışmalarımız hızla sürüyor. Çarşının bu bölümü de 6 asrı aşan bir zaman sonra özgün kimliğine bürünmüş olacak. Hedefimiz çalışmaları yaz başında tamamlayıp, çarşımızı ecdadımıza yaraşır hale getirmek” dedi.