Konut Haberleri
26 Eki 2017 14:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

52 katlı rezidansta yangın alarmı!

Londra'da yaşanan yangın faciası henüz hafızalardan silinmemişken korkutan bir yangın haberi de İstanbul'dan geldi. Ataşehir'de 52 katlı rezidansta çıkan yangın yürekleri ağza getirdi.

52 katlı rezidansta yangın alarmı!
İstanbul Ataşehir'de bulunan 52 katlı 188 metre uzunluğundaki bir rezidansta yangın paniği yaşandı. İlk bilgilere göre, binanın 15'nci katında soğutma sisteminde yapılan kaynak çalışmaları sırasında küçük çaplı bir patlama meydana geldi ve yangın çıktı.

Duman tüm binayı sardı

Yangın nedeniyle rezidanstaki koridorları duman kapladı. Binadaki akıllı söndürme sistemi ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürüldü. Fakat rezidansta yaşayanlar büyük panik yaşadı. Alt kattaki dairelerde tahliye edilirken, üst kattakiler ise tedbir amaçlı evlerinde bekletiliyor.



Tahliye devam ediyor


Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, dumandan etkilenen biri çocuk 4 kişiye, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.

Şu an söndürülen yangın sonrasında, duman tahliye işlemleri yapılıyor.

Londra yangını hala akıllarda

İstanbul'un gözde semtinde yaşanan bu olay, akıllara yeniden Londra yangınını getirdi. Haziran ayında Londra'da bulunan 27 katlı gökdelenin bir dairesinde buzdolabının patlaması sonucu yangın çıktı. 

Ancak, binanın dış cephesinde kullanılan yanıcı madde yüzünden yangın tüm gökdeleni saniyeler içinde yuttu.

Olay sonrasında yapılan açıklamaya göre ise 79 kişi faciada yaşamını yitirdi.