Konut Haberleri
10 Nis 2016 13:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

500 yıl sonra ilk defa restore ediliyor

Bıraktığı yapıtlarıyla sürekli anılan Mimar Sinan'ın bir eseri olan Üçbaş Nurettin Hamza Camisi 500 yıl sonra restore ediliyor...

500 yıl sonra ilk defa restore ediliyor
Yapılarıyla ünlü Mimar Sinan'ın günümüzde bıraktığı değerler hala varlığını  sürdürüyor. Bu değerlerden biri Fatih'te bulunan Üçbaş Nurettin Hamza Camisi için restore çalışmaları başlatıldı. 

500 yıl sonra restore ediliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eserin Fatih'te yaşayan Üçbaş Nurettin Hamza bin Ataullah tarafından Mimar Sinan'a yaptırıldığını belirterek, "Hamza bin Ataullah, aslında Adapazarı Karasulu ve bu civarda berberlik yapıyor, oradan kazandığı paralarla ömrünün sonuna doğru yaptırıyor burayı.

Yaklaşık 500 yıl sonra buranın projelerini, rölövelerini yapıp yeniden ihya ediyoruz. Mimar Sinan, Babinger'in de dediği gibi, 'Doğu medeniyetinin Michelangelosu'dur. O dönemki Avusturya Büyükelçisi, Avusturya'ya Kanuni için haber gönderirken şunu der, 'Kanuni Sultan Süleyman'ın üç büyük hedefi vardır, bunlardan bir tanesi büyük bir cami yaptırmaktır, ikincisi İstanbul'un su problemlerini çözmektir, üçüncüsü de Viyana'yı fethetmektir.' İşte buradaki cami, Mimar Sinan'ın yaptığı Süleymaniye Camisi'dir" diye konuştu.