Konut Haberleri
12 Haz 2015 13:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:47

50 metrekare eve 30 bin lira kira!

Son bir yılda yazlık ev fiyatları neredeyse ikiye katlandı, öyle ki bugün Türkiye'de vasat bir yazlık ev kiralanacak paraya Saint Tropez ve Cannes'da villa kiralamak mümkün..

50 metrekare eve 30 bin lira kira!
Ege ve Akdeniz'de özellikle denize yakın evi olanlar 50-60 metrekarelik evleriiçin bile sezonluk 30 bin liradan fazla ücret talep ediyor. Üstelik söz konusu aşırı kazançları Maliye'e bildirmedikleri için vergi de ödemiyorlar.

Yazlık ev talebinde patlama olduğunu belirten Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, yazlık evlerde kira fiyatlaırnın aşırı yükseldiğini, vasat bir apartman dairesi için bile aylık 5 bin lira istendiğini söyledi. Lüks otel fiyatları ile yarışan yazlık evlerin çoğunun iyi durumda olmadığını da belrten Kolçak, vatandaşın otel veya pansiyon yerine ev kiralamyı tercih ettiğini ancak son 12 aylık süreçte fiyatların aşırı yükseldiğini, geçtiğimiz yıl 3 bin lira olan aylık ücretin bu yıl 5 bin lira olduğunu belirtti.

Öte yandan Türkiye'deki vasat yazlık evlerin sezonluk kira fiyatları ile dünya sosyetesinin göz bebeği Saint Tropez, Cannes ve Nice'in yer aldığı bölgelerde, büyüklüğü 150 metrekareyi bulan villalar kiralamak mümkün.