Konut Haberleri
06 Ağu 2017 14:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

'5 yıldızlı otel' yalanına kanmayın

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, turizm işletme belgesi olmayan veya sınıftan farklı tanıtımda bulunan işletmelere karşı vatandaşları uyardı. Tüfekçi, tatile çıkacaklar için ‘mutlaka otelinizi araştırın' uyarısında bulundu.

'5 yıldızlı otel' yalanına kanmayın
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, turizm işletme belgesi olmadan yıldız tanıtımı yaptığı veya belgesindeki sınıftan farklı tanıtımda bulunduğu tespit edilen firmalara yaptırım uygulandığını belirtti.
Tüfenkci, "Reklam Kurulu'nca 7 ayda turizm sektöründe 41 dosyada reklam durdurma, 2 dosyada idari para ve durdurma cezası uygulanmasına karar verildi, uygulanan idari para cezası 116 bin 254 lira oldu" dedi.

Tüketicilerin yanıltılmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Tüfenkci, tesis tanıtımlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan belgeye uygun olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Tüfenkci, tüketicilerin sınıf ve yıldız bilgilerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinden kontrol edebileceklerini söyledi. Bu konuda mağduriyet yaşayan tüketicilerin, ayıplı hizmet kapsamında uyuşmazlık konusunun parasal sınırlarını dikkate alarak hakem heyetlerine veya tüketici mahkemelerine başvurmaları gerektiğini anlatan Tüfenkci, aynı zamanda yanıltıcı tanıtım yapan tesisler hakkında gerekli idari işlemlerin yapılması için Reklam Kurulu'na da başvurulabileceğini bildirdi.

5 yıldız yalanına dikkat!

Gideceğiniz tesisin yıldız bilgisini Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinden kontrol edin.
Yıldız yalanı nedeniyle mağduriyet yaşanmışsa, hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine başvurun.
Ayıplı tesis hakkında idari işlem yapılması için Reklam Kurulu'na şikayette bulunun..