Konut Haberleri
07 Ağu 2017 15:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

5 milyon dolara kasaba aldılar! Bakın ne yapacaklar

ABD'de eğlence amaçlı esrar kullanımının serbest bırakılmasının ardından American Green adlı şirket harekete geçti. Şirket, California yakınlarındaki Nipton kasabasını 5 milyon dolara satın aldı. Amaç, kasabayı esrar cenneti yapmak.

5 milyon dolara kasaba aldılar! Bakın ne yapacaklar
American Green, ABD Başkanlık seçimleri öncesinde yapılan referandumla eğlence amaçlı esrar kullanımının serbest bırakıldığı California'da kasaba satın aldı

CNN'de yer alan habere göre American Green isimli şirket, California yakınlarındaki Nipton kasabasını 5 milyon dolar karşılığında satın aldı. Sadece 20 kişinin yaşadığı kasabada 120 dönümlük araziye sahip olan şirket, kasabayı Los Angeles ve Las Vegas gibi kentlere yakın bir konumda bulunan kasabayı turist dostu bir hale getirmenin planlarını yapıyor.

'KENEVİRLE DEMLENMİŞ SU'
 
Kasabanın tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacağını belirten şirketten yapılan açıklamada, kasaba için "enerji konusunda bağımsız, kenevir dostu ve misafirperver bir destinasyon" ifadeleri kullanıldı. Şirketin kasabaya 2.5 milyon dolar yatırım yapacağı belirtilirken, öncelikli olarak 'kenevirle demlenmiş su' projesine yoğunlaşılacağı ve ziyaretçilere ekolojik bir deneyim sunmanın planlarının yapıldığı belirtildi.