Konut Haberleri
11 Mayıs 2016 08:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

4.5G teknolojisi 9 milyon kişiye ulaştı

Hizmete giren ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan 4.5G hızlı internetin kullanıcı sayısı 9.6 milyona ulaştı...

4.5G teknolojisi 9 milyon kişiye ulaştı
Teknoloji konusunda çığır açan gelişmelerden biri olan 4.5G hızlı internetin kullanıcıları rekor seviyede artış gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Bugün 10 bin baz istasyonundan 4.5G hizmetini, 9.6 milyon vatandaşımız aktif olarak kullanıyor. 40 gün içinde 9.6 milyon vatandaşın 4.5G hizmetini kullanabilmesi gerçekten büyük bir başarı” dedi.

Mobil işletmecilerin her gün yeni sahalar açarak 4.5G’nin kapsama alanını genişlettiğini bildiren Sayan, şunları söyledi:
“Bugün toplam 15 bin güvenlik sertifikası vermiş bulunmaktayız. 10 bin baz istasyonundan 4.5G hizmetini, 9,6 milyon vatandaşımız aktif olarak kullanıyor. 40 gün içinde 9.6 milyon vatandaşın 4.5G hizmetini kullanabilmesi gerçekten büyük bir başarı. Mobil haberleşme endüstrisinin tüm kesimleri, ‘Bundan daha iyisini nasıl yapabiliriz’i araştırmaya devam ediyor.”

Hedef yerli, milli şebeke

Sayan, 4.5G sürecinde yerli üretim ve Ar-Ge şartı getirildiğini anımsatarak, “Üreticilere söylüyorum. Bizim vizyonumuz yerli ve milli şebeke altyapısına sahip olmak. Bütün satıcıların bir araştırma, yerli şirketlerimizle işbirliği arayışına girdiğini  gözlemliyoruz ama bunlar bizim istediğimiz seviyede değil, istediğimiz seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Yerli ekosistemin kurulması için bakanlıklarla işbirliği içinde olduklarını kaydeden Sayan, yazılımla ilgili yerli malı kullanımında Sanayi Bakanlığı ile yürüttükleri bir çalışma olduğunu, ‘yazılımda yerli malı belgesi’nin verilmesi ile ilgili çalışacaklarını açıkladı.