Konut Haberleri
06 Eyl 2012 15:29 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 23:55

390.000 TL ile başlayan fiyatlarla!

VARYAP MERIDIAN “Gayrimenkul’ün Oscarları” olarak bilinen dünyanın en prestijli Gayrimenkul yarışması olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında (International Property Awards) Avrupa’nın En İyi Gayrimenkul Projesi ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde iki ödül aldı.

390.000 TL ile başlayan fiyatlarla!


Batı Ataşehir’de inşa edilen VARYAP MERIDIAN projesi kapsamında 5 kulede 20 ile 61 katlı 1500 konut, 50 bin metrekare kiralık alana sahip bir iş merkezi, 20.000 m2 ofis binası, işletmesi uluslararası bir markaya verilecek 5 yıldızlı otel, kongre ve iş merkezi, ticaret alanları olmak üzere toplam 6 kule ve 3 adet alçak katlı ticari blok yer alıyor. Proje dahilinde 40 m2'lik stüdyolardan özel tasarımlı penthouse dairelere kadar çok farklı konut seçeneği bulunuyor. Türkiye’nin ilk büyük ekolojik karma projesi olan ve toplam 107 bin metrekare’lik alana yayılı projenin yaklaşık yüzde 90’ı yeşil alandan 13 bin metrekare’lik alanı ise binalardan oluşuyor.

Projenin mimarlığını düzenlenen yarışma sonucunda dünyanın dört bir yanında farklı tasarımları ve yeşil binaları ile tanınan iddialı projelere imza atan dünyanın sayılı mimarlık bürolarından İngiliz RMJM (New York) şirketi yapıyor. Projenin tüm mühendislik danışmanlığını ise yine dünyaca ünlü yüksek bina uzmanı İngiliz kökenli Buro Hoppold firması gerçekleştiriyor.

VARYAP MERIDIAN, ayrıca dünyadaki en prestijli gayrimenkul olanaklarını yurtdışında yatırım yapan yatırımcılara sunan İngiltere’nin 1 numaralı dergisi overseas LIVING magazine tarafından Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Projesi seçilerek, ödül almaya hak kazanmıştır. 2010 yılında da ödül almaya devam eden Varyap Meridan, İtalya Gayrimenkul Fuarı / EIRE 2010 kapsamında düzenlenen ve gayrimenkul sektöründe Avrupa'nın en önemli ödüllerinden biri olan ''Gayrimenkul Ödülleri / Real Estate Awards '', Milano'da 'En iyi akıllı şehir projesi / Best Europen Smart City Scheme' kategorisinde ödüle değer görüldü.

Varyap Meridian, 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasının birinci turunda da; Türkiye’nin En İyi Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Yüksek Bina Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Web Sitesi, Avrupa’nın En İyi Mimarisi ve Avrupa’nın En İyi Yüksek Bina Mimarisi olmak üzere, beş kategoride birden ödül aldı. Yarışmanın ikinci turunda ise dünyanın 131 ülkesinden gelen yüzlerce projeyi geride bırakan Varyap Meridian, Dünyanın En İyi Gayrimenkul projesi seçilmiştir. Aldığı bu son ödülle birlikte Varyap Meridian iki yıl gibi kısa bir sürede Avrupa’dan gelen 10’uncu büyük ödülün sahibi oldu.

Leed Sertifikasyon programı dahilinde Türkiye’nin ilk ve tek lüks yeşil konut projesi olan VARYAP Meridian 2012 yılında tamamlanacak.