Eğitim
06 Eki 2015 12:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

3.500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu hizmete açıldı!

2011 yılının Eylül ayında İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yenilenmek üzere yıkılan Atatürk Öğrenci Yurdu hizmete açıldı.

3.500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu hizmete açıldı!
Cevizlibağ'da yer alan Atatürk Öğrenci Yurdu'ndaki 10 blok 5'e indirildi. Blokların isimleri Afife Nurbanu Sultan, Gülfem Sultan, Haseki Sultan, Hatice Sultan ve Mihrimah Sultan olarak belirlendi. 
 
Deprem riski sebebiyle yıkılan öğrenci yurdu, 3 yılda tamamlandı. Türkiye'nin en eski yurtlarından olan Atatürk Öğrenci Yurdu, Varyap tarafından 74 milyon TL'lik yatırım bedeli ile inşa edildi. 

 
3 bin 500 öğrenci kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu içerisinde yürüyüş alanları, amfi, havuzlu bir meydan, televizyon ve odalara kartlı sistemle giriş hizmetler bulunacak.
 
110 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Atatürk Öğrenci Yurdu, yatakhane, kütüphane, çamaşırhane ve teshin merkezinden meydana geliyor.

 
Öğrencilerin kalacağı odalar, anfi, kütüphane, idari bina ve spor salonunu dolaşarak incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden bilgi aldı.


 
Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'nda, 3500 kız öğrenci 1 ila 3 kişilik odalarda konaklayacak. Mobilyalı ve internet bağlantılı 1200 odanın bulunduğu yurtta aynı zamanda engelli öğrenciler için de özel odalar yer alacak.
 
Kübra GENÇ/Emlakeki.com