Konut Haberleri
18 Nis 2016 15:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:13

300 yıllık Dombaycıoğlu Hanı restore ediliyor

Manisa'da bulunan 300 yıllık Dombaycıoğlu Hanı restore edilerek turizme açılacak.

300 yıllık Dombaycıoğlu Hanı restore ediliyor
Gayrimenkul sektöründe yapılan yatırımların yanı sıra tarihi izler taşıyan mimarilerin restorasyonları hız kazandı. Bu çalışmaların yürütüldüğü iller arasında bulunan Manisa'da da restore çalışmaları devam ediyor. 

Manisa'da bulunan Dombaycıoğlu Hanı 300 yıllık tarihiyle restore edilecek. Restore projesi ile ilgili Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, açıklamada bulundu. 

Alhat, yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip Dombaycıoğlu Hanı'nın restorasyonunu üstlendiklerini belirterek, "yapılış amacına zarar vermeden restorasyon çalışmaları bittikten sonra, hanı kültürel anlamda zengin bir ticaret merkezi haline getireceğiz" dedi.

Alhat, Hashoca Mahallesi'ndeki hanı, Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğünden kiralayarak restorasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Yapıldığı dönemde ticaret merkezi olarak hizmet veren ve 30 yıla yakın süredir de atıl halde bulunan hanın amacına uygun restore edileceğini kaydeden Alper Alhat, burayı cazibe merkezi haline getireceklerini vurguladı.

"Yapılış amacına zarar vermeden restorasyon çalışmaları bittikten sonra, hanı kültürel anlamda zengin bir ticaret merkezi haline getireceğiz. İşletmecilere kiralayıp çeşitli sektörlerde cazibe merkezi haline getireceğiz" ifadesini kullanan Alhat, hanın kente turizm yönüyle de katkı sağlayacağını belirtti.