Ekonomi
16 Şub 2021 13:34 Son Güncelleme: 16 Şub 2021 13:37

3 milyon metrekarelik kripto para şehri geliyor! Dijital şehir devleti

ABD'li ünlü iş insanı Jeffrey Berns, kripto paranın geçeceği şehir devleti kuracağını açıkladı. Şehir devleti 3 milyon metrekarelik bir arazide kurulacak.

3 milyon metrekarelik kripto para şehri geliyor! Dijital şehir devleti

Kripto para milyoneri ABD’li iş insanı Jeffrey Berns Nevada'da çölün ortasında kripto paranın geçerli olacağı bir şehir devleti kurmak için hazırlıklara başladı. Şehrin vatandaşları tüm işlerini dijital izleriyle gerçekleştirebilecek.

ABD’li milyoner Jeffrey Berns, kripto para Ethereum sayesinde servet sahibi olmuştu. Şirketi ‘Blockchains LLC’ aracılığıyla Nevada çölünde ‘Painted Rock Smart City’ isimli bir akıllı şehir inşa etmeyi planlıyor.

Posta'da yer alan habere göre; bugünün dünyasında günlük hayatta kripto paranın geçerli olmasını destekleyen bir yönetim sistemi mevcut değil. Berns de tamamen kripto paranın geçerli olacağı şehir devletiyle ‘daha iyi ve kolay bir yaşamın mümkün olduğunu’ kanıtlamayı planlıyor. 

Şehrin kendi adalet sistemi, vergilendirme ve altyapı sistemi de bulunacak. Berns, bu şehri geçen yıllarda 170 milyon dolara aldığı bir arazide konumlandıracak. 

Şehre 15 bin konut yapılacak ve şehrin nüfusu 75 yıl içinde katlanacak. Şehrin her bir vatandaşı tüm işlerini dijital izleriyle gerçekleştirecek. Banka hesapları, sağlık bilgileri dahil tüm kişisel verileri, ‘blokzincir’ olarak adlandırılan dijital kimlik ile kayıt altında olacak. Yasal onayları aldığı durumda şehir 2022’de kurulacak.

Modern şehir 3 milyon metrekare büyüklüğe sahip arazi üzerinde hayata geçirilecek.