Konut Haberleri
21 Ağu 2016 08:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

3. Köprü'nün maliyeti 8.5 milyar lira!

İstanbul’da yoğun trafiği azaltacak olan 3. köprü cuma günü açılıyor...

3. Köprü'nün maliyeti 8.5 milyar lira!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos cuma günü açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temizlik dahil en geç salı günü hazır olacağını söyledi. Köprünün rekor bir sürede bitirildiğini ifade eden Arslan, “36 ayda bitirilmesi öngörülüyorken 27 ayda bitirdiğimiz bir projedir. Ayrıca 235 kilometre 4 şerit gelişli 4 şerit gidişli otoyolu düşündüğünüz zaman devasa bir proje rekor sürede bitirilmiştir. Projenin maliyeti 8.5 milyar TL’dir” diye konuştu.

Geçiş ücretleriyle ilgili konuşan Arslan, şunları aktardı: “Otomobillerin geçişi 3 dolar+KDV’dir. 26 Ağustos’tan itibaren uygulayacağımız ücretlerde 1 Ocak 2016’daki kur esas alınarak hesaplanmıştır. O da 9 lira 90 kuruştur. Sene sonuna kadar değişiklik olması söz konusu değil. 4 akslı kamyonlar için bugün itibariyle 21.29 TL’ye tekabül etmektedir” dedi.

“3. köprünün açılmasıyla birlikte ağır vasıtaların geçişleri mecbur olacak mı?” sorusunu yanıtlayan Arslan, “Ağır vasıtalar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak zorunda. Mesafe uzuyor gibi gözükse de trafik sıkışıklığı, zaman kaybı düşünüldüğünde onlar için burası büyük bir avantaj olacak. Ancak en büyük avantajları, malumunuz Sabah 4 akşam 4 olmak üzere köprüyü kullanamadıkları bir süre var. O sürede bir yerlerde beklemek zorunlulukları var. Orada da oluşan bir trafik ve keşmekeş var. Asıl bunları da engellemiş olacağız. 7/24 bütün ağır vasıtalar bu köprüyü hiçbir kısıtlama olmadan kullanacaklar.”
ETİKETLER
#3.köprü