Konut Haberleri
12 Ara 2015 15:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:54

3 Havalimanı'na doğum günü sürprizi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Havalimanı açılışının 26 Şubat 2018 olmasını istedi.Çünkü o gün Cumhurbaşkanı ve de Başbakan'ın doğum günü...

3 Havalimanı'na doğum günü sürprizi
MÜSİAD ve Türksat işbirliği ile düzenlenen ‘Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri’ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, da katıldı. Yıldırım, Türkiye’nin doğal kaynakları bulunmadığına işaret ederek, “Ancak mukayeseli üstünlük oluşturmak bizim elimizde” dedi. Yıldırım, mili uyduyu TÜBİTAK’ın yapacağını ve yaklaşık 600 milyon lira gibi bir bedel öngörüldüğünü dile getirdi.
Yıldırım, 6A Uydusu’nun 2019 sonu itibarıyla imal edileceğine dikkati çekerek, “Sayın Bakanımız Fikri Işık’tan benim bir talebim var. 2019 sonu kritik bir tarih. Bunu 2019’un başına çekmemiz gerekiyor. Bu konuda delaletinizi bekliyoruz. Anlaştık. Biraz fazla çalışacağız, 3 vardiya çalışacağız” diye konuştu.

‘Yavuz’un açılışı haziranda
Daha sonra, halka açık 4K telekonferans ile TÜRKSAT 4B Uydusu’ndan ilk yayın yapıldı ve İstanbul’da yapımı devam eden 3. köprü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü ve Ankara’da bulunan Uzay Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi’ne canlı bağlantı gerçekleştirildi.
İlk bağlantı, inşası devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile yapıldı. Kartal, köprünün yüzde 90 seviyesinde bittiğini, yer yapım çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Kartal, köprünün haziran ayında tamamlanarak hizmete açılacağını, köprü ile beraber 215 kilometrelik otoyol yaptıklarını da dile getirdi. Daha sonra ikinci bağlantı, inşası devam eden 3. Havalimanı’ndaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir ile gerçekleştirildi.
Nihat Özdemir söz verdikleri gibi 2018’in ilk çeyreğinde ilk uçağı indirerek yeni havalimanını Türk havacılık sektörüne hediye etmiş olacaklarını belirtti. Bakan Yıldırım ise 3. Havalimanı’nın hizmete giriş tarihi ile ilgili “Nihat Bey, 26 Şubat 2018” ifadelerini kullanırken, Özdemir de “Hayırlı uğurlu olsun” karşılığını verdi.

Körfez geçişi nisanda
Binali Yıldırım dün 3. uydu bağlantısını Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli ile yaptı. Gönenli, nisanda asma köprüyü hizmete sunacaklarını söyledi. Son bağlantı Uzay Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi’ndeki Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker ile gerçekleştirildi. Şeker, bağlantıda söz konusu merkez hakkında bilgi verdi, GÖKTÜRK-1 Uydusu’nun 2016’nın ikinci yarısında yerini alıp hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.