Konut Haberleri
14 Tem 2017 13:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

3. Havalimanı bölgeyi ihya edecek!

Yeni Havalimanı projesi devam ederken yatırımcılar beklemeye geçti. Projenin tamamlanmasıyla bölgede arsa ev ve arsa fiyatlarının yüzde 30 artması bekleniyor. Ayrıca havayolu çalışanlarının konaklaması için inşa edilen evlerin ikinci etabı ise erkene çekilebilir.

3. Havalimanı bölgeyi ihya edecek!
3. Havalimanı inşaatı tüm hızıyla devam ederken ev sahipleri talebin yoğun olmasından dolayı yatırımlarını beklemeye aldı.

Büyük inşaat firmalarının bölge için hazırladıkları projelerin de hayata geçmesi ile arsa, konut ve kira fiyatlarının yüzde 30 oranında artması bekleniyor.

Havayolu personeline ucuz ve konforlu konut üretmek için kurulan Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, "Projenin bu kadar hızlı ilerlemesi bizleri bir yandan mutlu ediyor bir yandan da tedirgin ediyor. Havalimanın hayata geçmesi ile o bölgede çalışacak arkadaşlarımız boş vakitlerinde bölgeye giderek konut ve kira fiyatlarını araştırdıklarını ancak fiyatların çok yüksek olduğunu dile getiriyorlar. Talebin çok olması arsa fiyatlarını dolayısı ile de konut ve kira fiyatlarını artırmıştır. Bu süreç yeterli konuta ulaşıncaya kadar sürekli artış şeklinde seyredecektir" dedi.

2. ETAP'IN SÜRESİ ERKENE ALINABİLİR

“Yola çıkarken ekip arkadaşlarımız için ucuz ve kaliteli bir yaşam oluşturalım diye başladık ama geldiğimiz noktada önemli bir yatırım olarak karşımıza” çıktı diyen Erkut Çavuş, " Projemizin ilk etabında 300 konut yapmayı planlıyorduk. Bu konutların satışında da sadece havayolu personeline öncelik tanıyacaktık. Ancak 3. Havalimanın bu kadar hızlı ilerlemesi ve fiyatların sürekli artmasından dolayı çok ciddi bir talep oluştu. İlk etap için 300 konut ve sadece havayolu çalışanları prensiplerimiz devam ediyor ama ikinci etap için belirlediğimiz tarihi biraz öne çekebiliriz" diye konuştu.