Konut Haberleri
08 Ağu 2017 11:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

23 ilin yatırımları yarın sonuçlanacak!

23 ilin istihdamını arttırmak ve ekonomiyi canlandırmak için başlatılan Cazibe Merkezleri programında değerlendirme sonuçları yarın Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanacak. Ayrıca komitenin başkanlığı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a verildi.

23 ilin yatırımları yarın sonuçlanacak!
Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırımın ve istihdamın artması için 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri programını geçtiğimiz aylarda başlattı. Yatırımcılar ise 24 Ocak-27 Şubat tarihleri arasında başvurularda bulundu.

23 il süper teşviklerle canlanacak

Bu kapsamda; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerini kapsayan program dahilinde, yeni yatırım projeleri ile yatırım süreci devam eden ya da yarım kalmış imalat sanayi tesisleri, çağrı ve veri merkezi yeni yatırım projeleri desteklenecek.

Değerlendirme sonuçları yarın açıklanacak

Süper teşvikler verilmesini öngören Cazibe Merkezleri programında başvuruların değerlendirme süreci ise tamamlandı. Başvuruların sonuçları Başbakan Binali Yıldırım tarafından yarın düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna açıklanacak.

Komitenin başkanlığı Fikri Işık’a verildi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Başbakanlık genelgesine göre, Cazibe Merkezleri programı kapsamında koordinasyonu sağlamak, uygulamayı izlemek ve yönlendirmek üzere kurulan komitenin başkanlığı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a verildi.

En fazla yatırım başvurusu bu illerde

Yatırım başvurularının ağırlıklı olarak; Erzurum, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır illerinde yoğunlaştı. Doğrudan yatırım yapmak isteyen çok sayıda yabancı şirket olduğu gibi, bunlardan bir kısmının da Türk ortakla birlikte yatırım yapmayı öngördü.