Konut Haberleri
26 Ara 2017 14:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

2018’den ümitliyiz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşaat sektöründe geride bıraktığımız 2017 yılını değerlendirdi.

2018’den ümitliyiz
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşaat sektörünün yapılan özel kampanyalar ve müteahhitlerin fedakarlıkları sayesinde güzel bir yılı geride bıraktığını dile getirdi. Ağaoğlu, kendi şirketlerinin 2017’de 1,5 milyar liralık ciro yaptığını ve üretimde hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı. Ağaoğlu, "2018'de yeni projelere başlayacağız. Biz ümitliyiz. Çekmeköy'deki projemizin birinci bölümünü bir ayda sattık. 2018 için temkinliyiz ama iyimseriz. 2016'daki toplam satış 1 milyon 340 bin. Bu yıl da 11 ayda 1 milyon 270 bin adede geldik." dedi.

FAİZLER DÜŞÜK TUTULMALI

Konut satışında düşük rakam beyanında bulunulduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Kurumsal firmalar burada satış rakamı neyse onu gösteriyor. Ancak diğer adam satış rakamının çok altında gösteriyor. Bu da hem adil rekabeti engelliyor hem de devletin alacağı vergiyi olumsuz etkiliyor." diye konuştu. Ağaoğlu, gayrimenkul sektörünün cazibesini kaybetmeyeceğini belirterek, kentsel dönüşümün yıllarca süreceğini belirterek, zaman zaman alımlar ertelense de özellikle orta ve alt kesimin rahat konut alabilmesi için kredi faiz oranlarının düşük olması gerektiğini vurguladı.

FİYATLAR BİRAZ YÜKSELEBİLİR

Ali Ağaoğlu, "Konut sektöründe hem adet olarak hem de fiyat olarak balon yok. Arsa payı ve diğer maliyetler çok arttı. Türkiye'de metrekare bazında 2 bin doların üzerinde satılan proje yok denecek kadar az. Yani burada alınacak çok yol var." şeklinde konuştu. Personel ücreti ve demir, beton gibi inşaat malzemelerinde ciddi artışlar yaşandığını dile getiren Ağaoğlu, bunların henüz ciddi şekilde fiyatlara yansıtılmadığını, bu durumun bir yere kadar sürdürülebilir olduğunu, ilerleyen dönemde fiyatlara zam olarak yansıyabileceğini anlattı.