Konut Haberleri
26 Ara 2015 09:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:56

2016 yılına 5 projeli giriş

Gayrimenkul sektörünün köklü fiirmalarından Seba İnşaat 2016 yılına 5 projeyle girmeye hazırlanıyor

2016 yılına 5 projeli giriş
2016 yılından çok ümitli olan gayrimenkul sektörü süratle yeni prorjelere hazırlanıyor. Yaklaşık 20 yıldır İstanbul ve Bodrum’da gayrimenkul projeleri geliştiren Seba İnşaat, önümüzdeki dönemde 350 milyon dolar satış değeri olan 5 projeye başlamaya hazırlanıyor. Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, projelerinde evin yanına ofis, ofisin yanına da ev koymadıklarını belirterek, “Bugüne kadar hep bu şekilde ilerledik. Karma projelere çok fazla inanmıyoruz. Karma proje satışı güvenceye alıyor. Satış sorunumuz da olmadığı için karma proje yapmıyoruz” diye konuştu.

Düşünce sanayide
İstanbul’da Cendere bölgesinde İndex Group ile hasılat paylaşımlı olarak Seba Office Boulevard projesini hayata geçirdiklerini anlatan Keçeli, “65 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan projede 204 bağımsız bölüm bulunuyor. 40 bin metrekare otopark alanı var. Yatay bir proje tasarladık. Bir konut projesinde olan tüm sosyal alanları projeye dahil ettiğimiz için buraya ‘ofis sitesi’ diyoruz” diye konuştu.

Cendere’nin Maslak’ın arkasında gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Keçeli, İstanbul’da ileriye dönük yatırımları bu bölgeye yapmaya karar verdiklerini söyledi. Keçeli, bölgede birkaç sanayi tesisini biraraya getirerek proje yapılabileceğini, sanayicilerin de birleşmeye sıcak baktığını söyledi. Keçeli, 5 yıl içinde Kemerburgaz’dan Haliç’e kadar olan bölgede tüm fabrikaların dönüşüme girmesini beklediklerini de söyledi.

Ege'ye iniyor
Nedim Keçeli, İstanbul’da Ulus, Tarabya ve Ayazağa’da yeni konut projelerine başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Ulus projemizde 8 blokta 50 daire olacak. Satış değeri 150 milyon dolar. 200 metrekare üzerinde daireler planlıyoruz. Metrekare fiyatı 8 ile 12 bin dolar arasında. Daireler Boğaz’ı görecek. Tarabya’daki projede bahçe ve çatı dubleksi şeklinde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek. Ayazağa’da ise kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 daire yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak.”

Bodrum’da da iki proje planladıklarını ifade eden Keçeli, Küçükbük’te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerinde bir projeye, Gündoğan’da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerinde bir projeye başlayacaklarını belirtti. Keçeli, 5 projenin toplamında 350 milyon dolarlık değer yaratacaklarını söyledi.

2017'de hazır
Nedim Keçeli, Sarıyer Derbent’te gecekondu dönüşümüyle de ilgilendiklerini söyledi. Keçeli, “60 dönüm civarında bir yerle ilgileniyoruz. Anlaşmaya yakınız. Arsası olanların arsasını satın alıyor, gecekondusu olana da tapusu olmasa da metrekaresine göre para veriyoruz. Eğer çok hızlı ilerlersek 2017’de projeyi hazırlarız” dedi.