Sektörel
18 Eyl 2013 14:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

"2014 yılı itibariyle konut fiyatları yüzde 25 oranında düşecek"!

Düzenlediği basın toplantısıyla faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşan Keten İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, 2014 yılı itibariyle konut fiyatlarında düşüşler başlayacağını ve bu düşüşlerin merkezi olmayan bölgelerde yüzde 25 oranına kada

"2014 yılı itibariyle konut fiyatları yüzde 25 oranında düşecek"!

Özellikle Nişantaşı bölgesinde hayata geçirdiği projeler ile tanınan Keten İnşaat AŞ, bugün Keten İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten'in katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıda konuşan Ferhat Keten, şirketleri ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Toplam 65 projede 750 milyon lira değerinde gayrimenkul yatırımını gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine başlayan Ferhat Keten, Nişantaşı, Etiler, Taksim, Cihangir, Beşiktaş, Bomonti ve Kanlıca gibi şehrin önemli merkezlerinde projeler geliştirmeye devam edeceklerini aktardı. Keten,  ‘Eskiden portföyün yüzde 85’i Nişantaşı’nda iken, şimdi ağırlığı yüzde 20’ler düzeyindedir. Halen Nişantaşı’nda aktif olmamıza rağmen Cihangir, Etiler, Beşiktaş, Bomonti ve Beyoğlu yeni odak noktalarımızdır. Bu bölgede inşaatlarımız devam etmektedir’ dedi.
 
"Mehmet Emin Ağa Yalısı bittiğinde 20-25 milyon dolarlık bir değere ulaşacak" 
 
1905 yılında Kanlıca’da bir yangınla yok olmuş, tarihi Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı’nı da, 110 yıl sonra aslına uygun olarak yeniden inşa edeceklerini söyleyen Ferhat Keten, sürdürdükleri yenileme çalışmalarına İstanbul’un tarihi dokusunu koruyarak devam edeceklerini ve bu projenin 2014 yılı içerisinde tamamlanacağının bilgisini verdi. Ferhat Keten, bu dönüşümden önce sıfır denebilecek bir değere sahip olan yalının 3 milyon yatırım değeriyle dönüşümünü gerçekleştirdiklerinde 20-25 milyon dolarlık bir değere ulaşacağının bilgisini de paylaştı.  
 
4 yıl içine 30 projeyle 2 bin 500 konut!
 
Şehir merkezinde gerçekleştirecekleri yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyleyen Ferhat Keten, “4 yıl içinde hayata geçireceğimiz 30 projeyle 2 bin 500 konut üretmeyi hedefliyoruz.Bu bağlamda arsa yatırımlarımız ve altyapı hazırlıklarımız var" dedi.
 
“Bazı bölgeleri itibariyle Nişantaşı’nı geçen Beyoğlu, İstanbul’un yükselen değeri” diyen Keten, özellikle Beyoğlu’nun deniz manzaralı yamaçlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.Ferhat Keten “İstanbul’un en önemli merkezlerinden olan Cihangir’de de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede toplam 46 daireden oluşan 3 yeni projeye yatırım yaptık. Bu projelerin 2014 itibariyle bitmesini hedefliyoruz" dedi.
 
2014 yılı itibariyle konut fiyatlarında yüzde 25'e varan gevşeme
 
Basın toplantısında inşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerini de paylaşan Ferhat Keten, piyasada ciddi oranda arz olduğuna dikkat çekti.Özellikle merkezin dışında bölgelerde fiyat düşüşlerin olacağını belirten Keten, konut fiyatlarındaki düşüş oranının merkezde yüzde 5-10 arasındayken merkezin dışı diye nitelendirilecebilecek Tuzla,Kartal,Beylikdüzü gibi bölgelerde yüzde 20-25'leri bulabileceğini söyledi. Şu an için bu durumun söz konusu olmadığını fakat arz fazlasının oluşmaya başladığını belirten Keten, 2014’ün ikinci yarısından itibaren satış hızı yavaşlayacak” dedi. Keten, sözlerine şunları ekledi:
 
“Para piyasalarında tedirginlik artarsa fiyatlar düşer. Kriz dönemlerinde ise insanlar merkezi lokasyonlara yöneliyor. Merkezi bölgelerde kriz anında daha fazla konut satılıyor. Çünkü yatırımcılar oraları daha güvenli buluyor. Bir gayrimenkulün değerini yüzde 90 oranında lokasyonu belirliyor." 
 
“Ne yaparsam satarım’’ dönemi artık bitti
 
İnşaat sektöründeki şirketlerin artık fark yaratmaları gerektiğini belirten Ferhat Keten, “Bilimsel pazar araştırması yapan, finans stratejisi kurgulayan, tasarım, işletme, yönetim ve back-up hizmetler gibi alanlarda fark yaratan, yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlayabilen şirketler, nakit akışlarını da olumlu yönde düzenleyebileceklerdir. Kısacası ne yaparsam satarım dönemi, artık bitti” dedi.
  


" 'Kaçak inşaat' haberindeki şirketle isim benzerliğimiz var"
 
Keten İnşaat adının geçtiği 'Teşvikiye'deki kaçak inşaat' haberlerine dair soruyu yanıtlayan Ferhat Keten konuyla ilgili " Habere konu olan Keten İnşaat biz değiliz. Sadece isim benzerliğimiz bulunuyor. O yapı Keten İnşaat Ltd.'ye ait. Biz Keten İnşaat AŞ.yiz" şeklinde yanıt verdi.


Yasegül ÖZDEMİR /Emlakeki.com