Konut Haberleri
12 Nis 2016 08:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

2011'in projesi Erkenek Tüneli yıl sonuna kadar tamamlanıyor

Yapılan ulaşım çalışmalarındaki projeler arasında adından szö ettiren Erkenek Projesi, yıl sonuna kadar açılışa hazır hale getirilecek…

2011'in projesi Erkenek Tüneli yıl sonuna kadar tamamlanıyor
Ulaşım alanında yapılan çalışmalardan bir tanesi olan Erkenek Tüneli çalşmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu dev proje Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesine bağlayacak. 

Yapımına 2011'de başlanan ancak zeminde bazı sıkıntılar ile aşırı şişme ve deformasyon problemleri nedeniyle planlandığı sürede tamamlanamayan, Malatya'nın Doğanşehir ve adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi arasındaki Erkenek Tüneli'nin kazı destek çalışmalarında sona gelindi. Toplam maliyeti yaklaşık 238,5 milyon lira olup bin 816 metre uzunluğunda iki tüpten oluşan tünelin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Tünel yıl sonuna kadar tamamlanacak

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tünel Kontrol Şefi Hüseyin Kaya, zeminde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle tamamlanması planlanandan uzun süren Erkenek Tüneli'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Tüneldeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Kaya, "Yaklaşık bir ay sonra buradaki inşaat işleri tamamlanmış olacak. Daha sonra elektro mekanik ve yol üstyapı işlemlerine başlanacak. Tüneli yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz" dedi.