Konut Haberleri
20 Mar 2019 15:52 Son Güncelleme: 20 Mar 2019 16:12

200 bin QR kodlu yeni tapu dağıtıldı

Tapu işlemlerini daha güvenli bir hale getiren yeni QR kodlu tapuların dağıtımı başladı. Bugüne kadar 200 bin vatandaşın yeni uygulamadan faydalandığı açıklandı.

200 bin QR kodlu yeni tapu dağıtıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karara göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapu dönemi başladı.

Yeni tapu senetlerinin üzerinde QR kodu bulunuyor. QR kodu cep telefonuna okutulduğunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TAKBİS sistemine girilip taşınmazın tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı ''rota'' kısmı bilgiler arasında yer alıyor. Vatandaşların uygulamaya kolalıkla alışabilmesi için 3 boyutlu tapu dönemine geçiliyor. Yeni sistemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne atılan SMS ile ilgili bilgilendirilme yapılıyor.

QR kodlu tapulardan bugüne kadar 200 bin vatandaş yararlandı. Uygulama kapsamında mevcut yapıların geçerli olduğu gibi, vatandaşlar tapu senetlerini istediği zaman değiştirebilecek.