Konut Haberleri
05 Ara 2016 11:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:52

20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin adı ne olacak?

20 Aralık'ta açılması planlanan Avrasya Tüneli'nin ismi internet üzerinden yapılan anket ile belirlenecek. Birçok vatandaş, Avrasya Tüneli'nin adının Hamidiye Tüneli olması için kampanyaya destek veriyor..

20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin adı ne olacak?
İstanbul Boğazı’nın altından geçerek Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki seyahat süresini önemli ölçüde azaltacak olan Avrasya Tüneli Projesi’nin adı internet üzerinden yapılan anket ile belirlenecek.

20 Aralık’ta açılacak olan Avrasya Tüneli’nin ismini halk,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sitesi üzerinden yapılacak olan anket ile belirleyecek.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan konu ile alakalı, “İsim önerilerini 10 Aralık'a kadar alacağız. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendireceğiz” dedi.

Sosyal medyada da büyük ilgi gören ankete ise öneri yağıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesinde zaman zaman yoğun ilgi nedeniyle aksaklıklar yaşanıyor. Birçok vatandaş 34. Padişah Abdülhamid Han’ın projesi olan Avrasya Tüneli’nin isminin Hamidiye Tüneli olması için ankete destek veriyor.