Konut Haberleri
30 Nis 2015 11:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:37

2 milyon kişiye kentsel dönüşüm müjdesi

'Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2 milyon insanın kentsel dönüşümden yararlandığını söyledi

2 milyon kişiye kentsel dönüşüm müjdesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen 'Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deprem olmadan bir an önce riskli bina ve riskli alan probleminin olabildiğince aza indirlmsi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm ile 3 milyar liralık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirten Güllüce,  riskli alan ilan edilen 123 bölgede belediyelerin yetkilendirildiğini, 29 projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 projede TOKİ, 2 projede ise maliklerce uygulama yapıldığını belirterek toplamda 2 milyon kişinin dönüşümden yararlandığını söyledi. 2 yıl içinde 475 milyon liralık kira yardımı da yapıldığını ifade eden Güllüce, dönüşümün bu kadar hızlı ilerleyeceğini tahmin edemediğini da belirtti.

2023 yılında toplam 6,5 milyon riskli konutun dönüşümünü hedeflediklerini söyleyen Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise, 2012'den bugüne 159 riskli alanda çalışmaların başladığını ve büyük bir kısmının 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.