Konut Haberleri
06 Kas 2020 08:55 Son Güncelleme: 06 Kas 2020 09:10

18 ilin listede yer aldığı Fay Yasası geliyor!

İzmir depreminin ardından Fay Yasası süreci hızlandı. 18 ili kapsayan yasanın çıkmasıyla kentsel dönüşüm süreci hızlanacak.

18 ilin listede yer aldığı Fay Yasası geliyor!

İzmir depreminin ardından gözler TBMM'deki Fay Yasası çalışmalarına çevrildi. Fay Yasası sürecinin hızlanacağı belirtilirken, kentsel dönüşümün hızlandırılması için yasanın bir an önce çıkarılması gündemde...

İzmir depremiyle birlikte TBMM'de bekleyen Fay Yasası gündeme geldi. Fay hattı üzerinde yapılaşma yasağı olarak da bilinen Fay Yasası için harekete geçildi. TBMM'deki çalışmalar devam ederken yurttaşlar Fay Yasası kapsamına giren 18 ilin hangileri olduğunu merak etti. Fay Yasası'ndaki 18 il hangisi? Fay Yasası ile neler değişecek? soruları merak ediliyor. 

Türkiye fay hattı üzerinde yer alıyor. Sık sık deprem felaketleri yaşayan Türkiye'de yapı stoklarının eski ve dayanıksız olması nedeniyle Fay Yasası üzerinde çalışmalar yapılıyordu.

Deprem felaketine karşı özellikle 18 ili kapsayan fay hattı geçişindeki yapılaşmalarda hassasiyet gerekiyor. TBMM'de Fay Yasası da bu hassasiyeti oluştaracak. Fay Yasası kapsamına giren 18 ildeki kentsel dönüşüm hızlanacak. Fay hatları üzerinde yer alan 18 ilde yapılaşma engellenerek var olan konutların ve yapıların ise kentsel dönüşüm projeleri ile güvenli alanlara taşınmasını sağlanacak. 

Fay hatları üzerinde yer alan taşınmazlar fay yasası çıktığı anda kentsel dönüşüm ile yıkılacak, bu bölgede evi olan vatandaşlar ise devletin belirlediği güvenli alanlarda yapılacak olan yeni ve güvenilir konutlarına taşınacak. 

FAY YASASINDAKİ 18 İL 

Fay Yasası kapsamındaki 18 il şunlar:

Aksaray,

Bolu,

Sakarya,

Yalova,

Bursa,

Balıkesir,

Manisa,

İzmir,

Aydın,

Denizli,

Erzurum,

Kahramanmaraş,

Hatay,

Hakkari,

Muğla,

Eskişehir,

Kütahya,

Bingöl.

 

ETİKETLER
#Fay Yasası