Konut Haberleri
10 Eyl 2016 08:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

15 Temmuz şehitleri anısına 150 milyon TL’lik fabrika

NG Kütahya Seramik’in yeni yatırımı olan “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası”nın temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

15 Temmuz şehitleri anısına 150 milyon TL’lik fabrika
150 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek yeni teknik seramik fabrikasının temeli, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde atılırken, tesisin, 2017 yılının temmuz ayında üretime başlaması hedefleniyor. Yeni tesis, 44 bin m2 kapalı alana ve yılda 7.5 milyon m2 üretim kapasitesine sahip olacak, 350 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Fabrikanın adı da, “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası” olacak.


Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yatırımcıya her türlü koylaylığı göstereceklerini belirterek “İşadamlarının önüne turkuaz halıyı sereceğiz, buraya bu halıyı sermeye geldik” dedi. Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise, yeni tesisin sözünü 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi sonrası Kütahya’da yapılan demokrasi mitinglerinde verdiklerini, bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Güral, “Tarihimizin en karanlık olaylarından birisi olan, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ülkemizin her yanında can pahası bir direniş gösterenler unutulmasın diye, yeni üretim tesisimize ‘15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası’ adını verdik” dedi.