Konut Haberleri
19 Mayıs 2016 09:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:21

15 milyon Euro'ya golf sahası!

Hilton Dalaman Genel Müdürü Tunç Batum,15 milyon Euro yatırım yapılarak golf sahası inşa edileceğini açıkladı.

15 milyon Euro'ya golf sahası!
Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, yaklaşık 15 milyon Euro’luk yatırım bütçesine sahip 27 delikli golf tesisi yatırımı yapacaklarını açıkladı.

2018’de bitirilmesi planlanan golf tesisiyle Türkiye’ye ikinci bir Belek daha kazandırmaya kararlı olduklarını söyleyen Batum, bu yatırımla Dalaman, Ortaca, Fethiye bölgesindeki turizm sezonunun 7 aydan 12 aya uzayacağını ve böylece kalıcı istihdam yaratılacağını açıkladı.

Tüm otellerin yararlanacağı golf tesisinin sağlayacağı diğer faydaları turizm gelirlerindeki artış ve spor aktiviteleri için bölgenin tercih edilmesi olarak sıralayan Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bölgedeki tek saha

“Oteller ve havayolu şirketleri bölge için 12 ay üzerinden planlama yapabilecek. Ayrıca bölgede daha az sayıda kişiye ancak daha üst gelir grubuna hizmet verilecek. Böylece bölge, aşırı yatırım kirliliğinden korunurken daha verimli bir gelir kapısı da aralanacak.”

Bölgeye ilk golf sahasını kazandıracaklarını belirten Batum, “Maalesef, en yakın golf tesisi yaklaşık 250 kilometre uzakta. Bu proje bölgenin gelişimi için çok önemli. Özellikle Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Bakanlığı’nın yakın ilgisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Turizmde belirsizlik ve kriz durumlarındaki en iyi savunmayı, “Mümkün olduğunca iyi bilgilenmiş olmak” sözleriyle özetleyen Batum, şunları söyledi:

“Birincisi; turizmci, piyasa dinamiklerini takip ederek kriz gelmeden geleceğinin farkındadır. Krizi erken tespit eden turizmci bunu hemen fiyatlamaya başlar.Bu ortamda bir otelin bile yapacağı değişiklik anında tüm piyasayı etkiler ve serbest piyasa ekonomisi sektörü, kulaktan dolma duyumlarla oluşturulmuş bir kriz stratejisine doğru iter. Piyasayı panik sarar. Herkes bir anda devleti hatırlar, ‘Aman yardım edin, teşvik verin’ talepleri havada uçuşur. Bu aşamada ikinci tür bilgilendirme devreye giriyor. Özel sektör-devlet işbirliğiyle sağlanan bilgilendirmeyle sektör bir gemi gibi dalgaya burnunu döndürüp hep birlikte batmadan ayakta kalabilir.”

Avrupa ve ABD’de sektör-devlet işbirliğinin ileri seviyede olduğunu belirten Batum, şöyle dedi:
“Bizde ise her ağızdan ses çıkıyor ve kriz kapıya dayandığında, ‘Bize yardım edin’ diyoruz ve krizi doğru karşılayamıyoruz veya bazı çözümler geç kalmış olabiliyor. Bizde herkes kendi bilinmezleri içinde yolunu belirlemeye çalışıyor. Bazıları erken önlem alıyor, bazıları  alabora oluyor.”

150 dönüm yeşil alan

Türkiye’yi ilk Hilton Resort ile tanıştıran Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa’nın en önemli özelliklerinden birisi, 176 dönümlük alanda, 150 dönümün yeşil alana ayrılması. Türkiye’nin en iddialı spa merkezlerinden birine sahip olan otel, plaj kültürüne 3 ayrı tipte tasarlanmış plaj evleri ile farklılık getirdi. Otel, 2015’te ‘Hilton Mükemmellik Ödülü’nün de sahibi oldu.