14 kişiye mezar olan binanın kolonlarını kesmişler

İstanbul Kartal’da çökerek 14 kişiye mezar olan 3 katı kaçak binanın, taşıyıcı kolonlarının kesildiği ortaya çıktı. Zemin kattaki tekstil atölyesini yan dükkanla birleştirmek için yapılan yıkım sırasında, binanın sürekli sallandığı ve pencere camlarının kırıldığı öğrenildi. Binanın imar barışına başvurduğu da belirtildi.

14 kişiye mezar olan binanın kolonlarını kesmişler - Sayfa 1

Yeni Şafak'tan Şahin Şen'in haberine göre, bina altındaki iki dükkanın birleştirildiğini söyleyen vatandaşlar, bu esnada aradaki duvarın kırıldığını, ortada kalan kolonun ise kesildiğini kaydetti.

115
14 kişiye mezar olan binanın kolonlarını kesmişler - Sayfa 2

3 katı kaçan olan binanın altındaki tekstil atölyesinin genişletildiği kaydedildi. Atölye ve dükkan sahibinin boş olan dükkan ile atölye arasındaki duvarı kırdığı, ortada kalan kolonu ise kestiği öğrenildi.


215
14 kişiye mezar olan binanın kolonlarını kesmişler - Sayfa 3

Bu işlemlerin yapıldığı 5 gün boyunca binanın sallandığı, çalışanlara ise 2 gün izin verildiği kaydedildi. Ayrıca enkazda yapılan inceleme, bina yapılırken deniz kumu kullanıldığını da ortaya koydu. Enkazdaki yoğun deniz kabuğu dikkat çekti.


315
14 kişiye mezar olan binanın kolonlarını kesmişler - Sayfa 4

Çöken binada hayatını kaybeden 14 kişiden 7’sinin isimleri belirlendi. Bu kişilerin, aynı aileden Erdoğan ve kızları Eslem (18) ile Ecrin Alemdar (11), Mustafa ile eşi Safiye, halası Saime ve annesi Safiye Alemdar olduğu öğrenildi. Enkazdan yaralı olarak kurtarılanlar ise şöyle: Azra Havva Tekgöz (5), Hilal Tuana Alemdar (13), Halil İbrahim Alemdar (23), Adem Alemdar (47), Hatice Ali Efendioğlu (81), Adile Oral (77), Nazan Tekgöz (37), Güler Yılmaz (56), Bahriye Aktar (75), Tayyip Mahmut Alemdar (9), Ali Alemdar (75), Hüsniye Yaman (59), Leyla Yaman (63).


415