Ekonomi
02 Haz 2015 07:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:45

12 bin kişiye iş imkânı

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi.

12 bin kişiye iş imkânı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Filyos Endüstri Bölgesi’nin ilanına yönelik Bakanlar Kurulu kararının, dünkü Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.
Endüstri bölgeleri ile Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve teknoloji transferini sağlamanın, üretim ve istihdamı artırmanın, yatırımları teşvik etmek ve yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandırarak, reel yatırımlara dönüşüp kalıcı hale gelmesini sağlamanın amaçlandığı aktarılan açıklamada, Filyos Endüstri Bölgesi’nin de yanı başında Türkiye’nin en büyük liman projesinin bulunması, geniş hinterlanda sahip olması ve lojistik üs olma imkanı açısından yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli bir yatırım alanı olarak görüldüğü ifade edildi.
Yaklaşık 607 hektar büyüklüğündeki bölgenin, karma endüstri bölgesi niteliğinde olması nedeniyle her sektörden yatırımcıya açık olduğu belirtilen açıklamada, bölgenin kamulaştırmasının tamamlandığı ve halihazır haritaların Bakanlıkça hazırlattırılarak, onaylandığı bildirildi.
Arazilerin altyapısı tamamlanmış şekilde yatırımcılara tahsis edileceği belirtilen açıklamada, bu çalışmalar için bakanlık bütçesinden 120 milyon liralık bir harcama yapılacağı ifade edildi.