Konut Haberleri
18 Haz 2020 10:43 Son Güncelleme: 18 Haz 2020 15:52

100 bin konut mağdurunun sorunu TBMM'de!

100 bin konut mağdurunun sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi konuyla ilgili araştırma önergesi hazırladı.

100 bin konut mağdurunun sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Esenyurt, Kadıköy-Fikirtepe, Tuzla ve Türkiye’nin diğer yerlerinde konut satış vaadiyle dolandırılanların mağduriyetleri ile ilgili araştırma önergesi verdi.

CHP'li Hamzaçebi konuyla ilgili olarak, "Esenyurt, Kadıköy-Fikirtepe, Tuzla ve Türkiye’nin diğer yerlerinde konut satış vaadiyle dolandırılanların mağduriyetleri ile zamanın Esenyurt Belediyesi ve Ticaret Bakanlığının sorumluluklarının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdim"  dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin araştırılmasını istediği başlıklar şu şekilde;

1-Konut satış vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları ifade edilen şirketler/firmalar ve bunlarla ilişkili diğer kişi ve kurumlar ile mağdur tüketicilerin mağduriyetlerinin ve sorunlarının,
2-Ticaret Bakanlığı ile Esenyurt Belediyesi'nin ve diğer sorumluların sorumluluklarının,
3-Konuyla ilgili adli süreçte yaşanan sorunların ve çözüm yollarının,
4-Anılan şirket/firma sahipleri ile bunlarla ilişkili diğer kişi ve kurumların konusu Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil eden fiillerden gelir elde edip etmedikleri ile bu gelirlerin aklanması yönünde faaliyetlerinin olup olmadığının ve Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından bu süreçte yapılması gereken işlemlerin, 
5-Mağdur vatandaşlarımın konut sahibi olabilmesi için yasalarda yapılması gereken değişikliklerin,
6-Vatandaşlarımızın ödemelerini yaptıkları konutları edinebilmesine yönelik çözümlerin,
7-Bundan sonra bu tür olumsuzlukların tekrarlanmaması için alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105'inci maddeleri uyarunca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederim.

Neler olmuştu?

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmişti.

Parasını ödedikleri evlere kavuşamayan vatandaşlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti. Konut satışında, en çok satış yapılan bölge olan İstanbul'un Esenyurt ilçesi konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor.