Konut Haberleri
08 Ağu 2017 15:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

10 yıl önce ev alamadıkları sokağı satın aldılar!

Amerika’da yaşayan Tina ve Michael, bir sokaktan beğendikleri evi alamadılar. Ancak yıllar sonra ev almak istedikleri o sokak bir şekilde açık arttırmayla satışa çıktı. Bu ikili ise farkında bile olmadan sokağın yeni sahibi oldular.

10 yıl önce ev alamadıkları sokağı satın aldılar!
Amerika San Francisco’da Tina Lam ve Michael isimli çift, 10 yıl önce satın almak istedikleri evi alamadılar. Aradan yıllar geçti ve bu çift yanlışlık sonucu ev alamadıkları o sokağı açık arttırmada satın aldılar. Artık bu ikili, 120 bloğun bulunduğu sokakta arabalarını park edenlerden kira alacak.

Araba park edenlerden kira alacaklar

Sadece filmlerde görülen bu durum, San Francisco’da yaşanan bir karışıklığın ardından bir sokağın açık artırmaya çıkmasıyla başladı. Tina Lam ve Michael Cheng isimli çift tarafından satın alınan sokak, çok ciddi bir ticari işe dökülecek gibi duruyor. Sokağa araba koyan komşulardan kira alacak çift, bu şekilde yıllar boyunca içlerinde kalan intikamı da almış oluyor.



Çift, sokağı yanlışlıkla satın aldı


Çiftin sokağı almasının sebebi olarak, ucuz bir yıllık vergi taslağının yer aldığı saçma bir muhasebe olayından kaynaklandığı açıklandı. Her evin ödemesi gereken 14 dolarlık düşük bir verginin kayıtlarının farklı bir muhasebeciye gitmesinden dolayı cadde satın alınmış. 1980’den beri yanlış muhasebeciye giden vergiler, 994 dolar tutarında vergi, harç ve faiz ödemeleri ortaya çıkarınca bizzat sokak açık artırmaya çıkmış.

Bu borçlardan dolayı satın alıma açılan sokak, bir emlak yatırımcısı olan Cheng ve karısının gözüne takılmış. 90.100 dolara satın aldıkları sokağın sakinleri bu olaya karşı çıkıyor.

Sokakta 120 park yer mevcut

Yaklaşık 120 park yerinin bulunduğu sokaktan para kazanmayı hedefleyen çift, sokaklarını satmayacaklarını belirtti.