Ekonomi
09 Ağu 2017 11:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

10 gün rekor gelir getirir

Kurban Bayramı'na sayılı gün kala tatilin kaç gün olacağı hala açıklanmazken 10 güne uzatılması durumunda 1 milyon kişinin yola çıkması ve 1 milyar liralık gelir elde edilmesi bekleniyor.

10 gün rekor gelir getirir
Turizmcilerin merakla beklediği Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusunda hükümetten henüz bir açıklama gelmedi ama 10 günde karar kılınması halinde 1 milyon kişinin yola çıkacağı ve 1 milyar liralık gelir elde edileceği söyleniyor. 
 
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın peş peşe gelmesiyle oluşan 6 günlük tatilin, 28-29 Ağustos'un da dahil edilmesiyle 10 güne çıkma ihtimali bulunuyor. Bu ihtimal hem tatilcileri hem de turizmcileri heyecanlandırırken, bazı vatandaşlar da 28-29 Ağustos'ta yıllık izin alarak tatillerini şimdiden 10 güne çıkardı.

VATANDAŞ TATİLİ BİRLEŞTİRDİ
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı'nın bu yıl talebin en yüksek olduğu dönem olan yaz sezonuna denk gelmesi dolayısıyla turizm sektörünün, seyahat acentesinden oteline kadar tüm unsurları ile Kurban Bayramı'na hazır olduğunu vurguladı. Ulusoy, iç pazarda yaşanabilecek ek talebe de tüm seyahat acenteleri ve Türkiye genelindeki otellerin yanıt verebilecek durumda bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı'nı şimdiden birleştiren birçok vatandaşımız bulunuyor. 28 ve 29 Ağustos döneminin de tatil edilerek tatil süresinin uzatılmasına ilişkin soru ve talepler birliğimize de ulaşıyor. Ancak bu konudaki karar Bakanlar Kurulumuzun yetkisi dahilinde. Bu yönde bir karar alınması, son dakika rezervasyonları olumlu etkileyebilir."

GEÇEN YIL 700 BİN KİŞİ TATİLE ÇIKTI
 
Başaran Ulusoy, geçen yıl Kurban Bayramı'nın 9 gün olarak gerçekleştiğini, bunun neticesinde de turizm sektöründe önemli bir hareketlilik yaşandığını anımsatarak, "2016 yılı Kurban Bayramı döneminde seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıkan kişi sayısı 700 bin civarında gerçekleşmişti. Bu yıl da tatil süresinin uzaması ve son dakika rezervasyon taleplerinin artması durumunda 1 milyonun üzerinde vatandaşın tatile çıkmasını ve 1 milyar lira gelir elde edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.