Ofis Projeleri
26 Haz 2014 16:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:21

1 milyar dolarlık yatırımla Ankara'nın ofis trendini belirledi

Bayraktar İnşaat 1 milyar dolarlık yatırımlarıyla "Via" ismini İstanbul'dan sonra Başkent Ankara'da da parlatmaya devam ediyor...

1 milyar dolarlık yatırımla Ankara'nın ofis trendini belirledi
6 yıla 1 milyar dolar ve 4 proje sığdırdı
Başkent Ankara’da Via Tower, Via Green, Via Flat ve Via Twins projeleriyle inşaat sektöründe durmadan yoluna devam eden Bayraktar İnşaat, son 6 yılda 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Ankara’nın ofis ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen Bayraktar İnşaat, 2015 yılında konut ve ofislerin bulunduğu mega projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ankaralılar yatay ofisi çok sevdi
Ankara’da ofis ihtiyacının hala çok fazla olduğunu kaydeden Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, “Ankara’da ofis ihtiyacı İstanbul’dan daha fazla, bürokrasinin ve iş dünyasının kalbi Ankara’da tamamladığımız projelerimizle, ofis ihtiyacının belirli bir kısmını karşıladık. Ayrıca Ankaralılar yatay ofis standartı çok beğendi ve tuttu” diye konuştu.



Ofis kiralamalar başladı
"VIA FLAT" projesinde ofis kiralamalarının başladığını belirten Bayraktar, “Modüler olarak tasarladığımız ofislerimiz 100 metrekareden başlayıp 5 bin 176 metrekareye kadar büyüyebiliyor. Bu sebeple projemiz her sektörden büyük firmaların markajı altına girdi” dedi.

Yeşil ve akıllı bina ile Ankara'nın en düşük aidatlı projesi
İş merkezi ve iş hanı gibi yapıların yerini plazalara bıraktığını belirten Bayraktar, “Artık plaza yapmak da yetmiyor. İçerisine ofis sahiplerini ve çalışanlarını mutlu eden donatılar koymak gerekiyor. En büyük sorun yüksek aidatlar. Biz yeşil ve akıllı bina sistemleriyle Ankara’nın en düşük aidatlı projelerini hayata geçirdik. Tüketicilerin yaşamını kolaylaştıran donatılar ekledik. Plazalardaki suni iklimlendirmenin yol açtığı sağlık problemlerini de ortadan kaldıracak şekilde, açılır camlar dizayn ettik. Via projelerinde çalışanlar kendilerini hem özel hissedecek hem de sağlıklı ve konforlu ortamda çalışmanın keyfine varacak” diye ifade etti.

Via Green Ankara’nın ilk LEED GOLD sertifikalı iş merkezi
Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçirilen ve 128 ofisten oluşan Via Green projesi, Ankara’nın lik LEED GOLD sertifikasına sahip iş merkezi unvanına sahip. Isı ve ses yalıtımı bakımından farklılık oluşturan Via Green,  yağmur suyunu biriktiren bir yapı olarak tasarlandı.

Klima kullanımı minimuma inecek
Biriken yağmur sularıyla çevre ve peyzaj sulamasının yapıldığı projede dizayn edilen kat bahçeleri de balkonlu ofis keyfini yaşatıyor. Ayrıca klima kullanımını azaltan, teslimlerin başladığı Via Green projesinde ofislerin haricinde 11 dükkân ve 3 mağaza da bulunuyor.

Başkent iş’ini "VIA FLAT" ’e taşıyor
Gelişen teknolojiyle birlikte yaşam ve iş alanları da yeni bir boyut kazanıyor. A kalite inşaatlar sadece konutta değil, iş yaşamında da farklı alternatifler ortaya çıkarıyor. Bayraktar İnşaat tarafından hayata geçirilen Via Flat projesinde, Başkentin iş dünyası rota değiştiriyor ve iş’ini bu projeye taşıyor. Mehmet Bayraktar, “Bugüne kadar inşa ettiğimiz projelerle birlikte pek çok müşterimizin seçim algısını anladık.

Eskiden proje odaklı yaklaşan alıcı profilleri, şimdi artık öncelikli olarak lokasyonu ilk sıraya koydular. Trafikte kaybedilen süreyi çalışma saatlerinde pozitif olarak değerlendirmek istiyorlar. Via Flat projemiz de bu yüzden yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

Uluslararası şirketler ve konsolosluklardan yoğun talep
Via Flat projesinin Eskişehir yolu üzerinde konumlandığını kaydeden Bayraktar, “Projelerimize uluslararası şirketler ve konsolosluklardan yoğun talep görüyoruz. Eskişehir Yolu'nun hemen yanında, Ankara'nın yeni cazibe merkezi Söğütözü'nde, hali hazırda ulusal ve uluslararası birçok işletmenin yer aldığı Hayat Sokağı'nın devamı olmaya aday Via Flat, giriş katında yer alan kapalı ve açık kiralanabilir alanlarıyla ünlü birçok kafe ve restoran markalarına da ev sahipliği yapacak” dedi.

Ofislerin büyüklüğü 5 bin metrekareye kadar çıkıyor
Via Flat projesinde 25 bin 542 metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Toplam 68 ofisin yer aldığı projede, iş dünyasının ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek 6 toplantı odası bulunuyor. Dünya standartlarında mimari kurgunun işlendiği projede, çalışanların hizmetine sunulacak 11 kafe/restoran da konumlandırıldı.

500 milyon dolarlık yeni projeler geliyor
Yatay konseptte ve modüler olarak tasarlanan ofislerin büyüklükleri 100 metrekareden başlıyor, istenirse de 5 bin 176 metrekareye kadar çıkıyor. Lokasyon avantajı ile birlikte sosyal yaşamın da merkezinde bulunan proje, iş dünyasının kalbinin attığı Başkent otellerine, metro istasyonuna yürüme mesafesinde bulunuyor. Via Flat, Ankara’nın yeni iş ve yaşam noktası olarak ön plana çıkıyor. Bunların dışında Eskişehir ve Konya yolu üzerinde 500 milyon dolarlık yine ofis ve konut projeleri de yakın zamanda görücüye çıkacak. 

Via Twins “güven” sağlıyor
Bayraktar İnşaat’ın 2009 yılı projesi Via Twins, iş hayatında güvenlik kavramını en çok önemseyen projelerden biri olarak hayata geçti. 49 bin metrekarelik ofis alanı bulunan projede, özel işletim sistemi bulunuyor. Son sistem güvenlik uygulaması ve doğal afetlerekarşı inşaat kalitesiyle güvenilir bir ortam sağlayan Via Twins, kule ve otopark-giriş çıkışlarında mevcut olan kartlı geçiş sistemi ile güvenlik ağı kurarak tüm kule sakinlerinin güvenliğini ve huzurunu sağlıyor. Ankara’nın prestij projesi Via Twins, 76 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip.