Krediler
02 Haz 2020 10:42 Son Güncelleme: 02 Haz 2020 10:48

0,64 faizli konut kredisi başvuruları başladı!

Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisi başvuruları başlıyor. Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranı olarak belirlenen 0,64 faizli krediyle 15 yıla varan vade imkanı sunuluyor.

0,64 faizli konut kredisi başvuruları başladı!

Devlet destekli kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisi başvuruları başlıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik olarak güçlük çeken vatandaşlara kolaylık sağlamak adına Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından düşk faizli konut kredisi fırsatı başlatıldı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; 12 aya kadar ödemesiz ve 15 yıla varan vade fırsatı ile konut kredisi çekilebilecek. 

Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi alınabiliyor. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile kredi kullanılabilecek. 

AZAMİ 12 AY ÖDEMESİZ DÖNEMLİ

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile konut kredisi çekilecek.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ BAŞVURU VE ŞARTLARI

Sıfır veya ikinci el konutlar için, azami 500 Bin TL'ye kadar (500 Bin TL dahil ) azami 12 ay ödemesiz dönemli azami 180 ay vade ile konut kredisi fırsatı sunulacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de azami kredi tutarı sınırı 750 Bin TL olarak belirlendi.

Konut kredisi için; Bankkart, KMH, Talimat Ürünü, İnternet Bankacılığı zorunlu olup, BES, AZG, DASK, Konut Sigortası, KASKO, Eşya Sigortası, Klasik Sivil Yangın Sigortası ürünlerinden en az üçüne sahip olan veya yeni başvuru yapnlar yararlanabilecek.

Söz konusu krediden her bir müşteri sadece bir kez yararlanabilir. Detaylı bilgi ler şubeden alınabilir. Banka gerekli görülmesi durumunda kredi şartlarında değişiklik yapma ve kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.

HALKBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURU VE ŞARTLARI

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi fırsatı sunulacak. 

Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin yararlanabilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar kredi çekilebilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacaktır.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran'dan itibaren şubelere yapılabilir.