Kentsel Dönüşüm
06 Oca 2018 14:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Zeytinburnu'nda olaylı yıkım

Zeytinburnu'ndaki Nakliyeciler Sitesi’nin yıkım işlemi sırasında ortalık karıştı.

Zeytinburnu'nda olaylı yıkım

Nakliyeciler Sitesi'nde gece saatlerinde yapılmak istenen yıkım hareketli dakikalara neden oldu. Site çalışanları yıkımı engellemek için giriş ve çıkışlara kamyon ve TIR'larını çekti. Uzun süren tartışmanın ardından yıkım işlemi başladı. 

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Zeytinburnu’nda 7 blok ile 254 iş yerinden oluşan Nakliyeciler Sitesi’nin bulunduğu arazinin 2014 yılında satılmasının ardından başlayan tahliye sürecinde gece hareketli saatler yaşandı. Yıkım kararının uygulanacağı bilgisine ulaşan ambar esnafı ve çalışanları, sitenin giriş-çıkışını kamyon ve TIR’larla kapattı.

Nakliyeciler Sitesi’nin yıkılmasına yönelik kararın ardından eylem yapan ambar çalışanlarıyla polis arasında 6 saat süren gerilim yaşandı. Ardından 17 dükkanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Öğle saatlerine doğru sitenin 1. sokağında yıkıma devam kararı alındı. Kepçelerle dükkanların yıkımına devam edildi.

Bunun üzerine dükkan sahipleri acele bir şekilde dükkanlarını boşalttı. Ofislerdeki büro araç gereçleri ve ambarlarında bulunan malzemeleri kiraladıkları kamyonlara doldurarak götürdü. Park halinde bulunan araçlarda çekicilere konularak götürüldü. Bazı dükkan sahibi ve işçiler duruma tepki gösterdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Nakliyeciler Sitesinde yıkım devam ediyor.