Ekonomi
26 Oca 2018 10:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Zeybekçi'den Bitcoin yorumu: İnsanlarımızın kandırılmasına izin vermeyeceğiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den kripto para birimleriyle ilgili önemli açıklamalar geldi. Zeybekçi, Bitcoin gibi para birimlerinin tehlikesine dikkat çekerek, “Hükümet olarak da buradan insanlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Zeybekçi'den Bitcoin yorumu: İnsanlarımızın kandırılmasına izin vermeyeceğiz
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Davos’ta Bitcoin ve krito para birimlerine ilişkin soruları cevapladı. Bitcoin'in tehlikeli olduğuna dikkat çeken Zeybekci, "Bitcoin'in dayandığı Blockchain hiç kimseye ait, arkasında hiçbir kurum ve kuruluş yok. Ama hiç kimseye ait tamamen sanal, arkasında hiç kimsenin olmadığı, sahibinin, sorumlusunun olmadığı bir değere, bir işleme dayalı bir para üretmek, bu mantığa uygun bir para üretmek, Bitcoin'i üretmek çok tehlikeli. Riskine bir kere kesinlikle dikkat etmek lazım, dikkate almak lazım" şeklinde konuştu.

GLOBAL SAADET ZİNCİRİ

Kripto paraları 'günümüzün global bir saadet zinciri' olarak tanımlayan Bakan Zeybekci, "Hükümet olarak da buradan insanlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz ama maalesef tamahkarla sahtekar birbirini en hızlı bulan ikili oluyor. Böyle bir sıkıntımız da var orada. Ben bunu günümüzün global bir saadet zinciri olarak görüyorum hala. Bu lafı bilerek söylüyorum, biraz böyle belki dozu biraz fazla bir laf belki. Dikkat çekmek için söylüyorum bunu, vatandaşlarımız uzak dursunlar" dedi.