Ekonomi
14 Oca 2017 18:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:57

Zengin emekli Çinliler “ikinci vatan” arıyor

Zenginleşen Çinliler emekli olunca sıcak ülkelerde yaşamayı giderek daha fazla tercih eder hale geldi. Komşu ülkeler Çinlilerin bu talebini kendilerine çekmek için projeler geliştiriyor. Türkiye bu konuda iyi bir alternatif olabilir…

Zengin emekli Çinliler “ikinci vatan” arıyor
Çin ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar ve halkın daha iyi koşullarda yaşama isteği, yaşı ilerleyen Çinlileri büyüdükleri "kapalı kültüre rağmen" yeni ülkelere göç etmeye itiyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2030 yılında 60 yaş ve üstündeki Çinli sayısı 360 milyon kişi olacak. Bu rakam, Çin'in 1 milyar 385 bin kişilik toplam nüfusunun dörtte birinden ve 325 milyonluk ABD nüfusundan daha fazla. Ekonomik verilerse, Çin ekonomisindeki gerilemeden endişe eden ve yaşlandıklarında iyi koşullarda yaşamak isteyen varlıklı Çinlilerin, emeklilik hayatlarını garantiye almak ve altın yıllarını sıcak bir havada, iyi koşullar altında geçirmek istediklerini ortaya koyuyor.

Çin halkına uluslararası emlak bulan Juwai isimli şirketin CEO'su Charles Pittar, emeklilerden veya çocuklarından gelen "Yakın ülkelerde emekli hayatı yaşanabilecek bir köy bulabilir miyiz?" soruları karşısında harekete geçtiklerini belirterek, "Çin'deki emlak piyasasında belirgin bir sıçrama yaşanıyor. Çinliler birikim yaptılar ve zenginleştiler. Şimdi emeklilik dönemi için temiz, rahat, güvenli ve sağlık hizmetlerine kolayca ulaşabilecekleri yeni mekanlar arıyorlar" sözleriyle Çin halkından gelen talebi paylaşıyor.

Pittar, emekli Çinlilerin son yıllarda birikimlerini uluslararası emlak satın alarak değerlendirmeyi seçtiğini belirtiyor.
ETİKETLER
#çin # emekli