Konut Haberleri
27 Ağu 2016 13:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Zekeriyaköy'e 3. Köprü dopingi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılması, gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini Zekeriyaköy’e çevirdi.

Zekeriyaköy'e 3. Köprü dopingi
Köprü ve bağlantı yollarının yanı sıra yapımı devam eden 3. Köprü ve İstanbul Belediyesi’nin, kent merkezini Sarıyer’e bağlayacak olan tünel projeleri bölgedeki arsa ve konutlara ilgiyi artırdı. Siyahkalem’in Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıyla gerçekleştirdiği 1.167 konut ile 15 bin metrekarelik ‘ÇarşıKÖY’den oluşan ‘KÖY’ projesi de bu ilgiden fazlasıyla etkilenen projeler arasında yer aldı. Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, ‘KÖY’ü özellikle doğa ile iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiğini belirterek “KÖY, insanlara kentin içinde doğayla uyumlu bir ortamda yaşama imkanı sunduğu için büyük ilgi görüyordu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, tünel projesi ve yapımı hala devam eden 3. Havaalanı, bölgenin uzaklık algısını da ortadan kaldırdı” dedi.

Altyapı projeleri nedeniyle bölgedeki gayrimenkul ve arsa fiyatlarında yüzde 50 oranında bir artış beklendiğini vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:
“Ülkemizde son dönemde yaşananlar projemize olan ilgiyi azaltmadı. Hatta geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda satış ofisi trafiğimizin yüzde 100 oranında arttığını gözlemliyoruz. Uzun süre önce anlaşmalı bankalarımızla birlikte başlattığımız ve çeşitli aralıklarla güncellediğimiz ödeme kolaylığı kampanyalarımız da projemize olan talebi canlı tuttu.
Ağustos ayının başında yeni bir oran belirledik. ‘KÖY’de konut sahibi olmak isteyenler enflasyonun yüzde 5 altında, yıllık yüzde 3 oranla kredi kullanabiliyor; anlaşmalı bankalar aracılığıyla müşterilere ortalama 60 ay vade için yüzde 0,24 ve 120 ay için yüzde 0,63’lük oranlarla kredi imkanı sunuyoruz.”