Ekonomi
09 Ara 2017 09:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Zarrab davası sonrası Fitch'den açıklama

ABD'de görülen Rıza Zarrab davası sonrası uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'den bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı.

Zarrab davası sonrası Fitch'den açıklama
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türk bankacılık sektörünün görünümünün istikrarlı olduğu vurgulayan Fitch, 2018'de iyi seviyede olan piyasa erişimini devam ettirmesinin beklendiği bildirdi.

Temel seneryoyu yansıtıyor

Kredi derecelendirem kuruluşundan yapılan açıklamada, “Bankacılık sektörünün görümü, halen destekleyici olan ekonomik ortamı ve bankaların iyi şekilde konumlandırılmış olan önemli seviyedeki sermaye tamponlarının olası ılımlı şokları absorbe edebilme kapasitesini yansıtmaktadır” ifadelerine yer verildi.Açıklamada Türk bankacılık sektörünün görünümünün bankaların uluslararası finansmana erişimlerinin devamını esas alan temel senaryoyu yansıttığı vurgulanırdı.

Zarrab davasına vurgu yapıldı

Açıklamada, “Fitch, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının ihlal edildiği iddiasına ilişkin olarak, suçlamaların bankalardan ziyade şahıslara yönelik olmasından dolayı herhangi bir reyting eyleminde bulunmamıştır. “ ifadesine yer verildi. Açıklamada söz konusu soruşturmanın ilerleyen zaman içerisinde, bankaların piyasa erişiminin azalmasına neden olması ya da bankaların yüksek cezalar alması ve bunun hükümet desteği ile telafi edilmemesi halinde, bu durumun reytingleri etkileyebileceği belirtildi.