Sektörel
26 Ağu 2015 15:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:13

EÜAŞ yurtdışında elektrik üretimine başlayacak!

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), yurtdışında elektrik enerjisi üretmek için şirket kurmaya hazırlanıyor.. Kurum ilk etapta Jersey Kanal Adaları'nda faaliyet gösterecek..

EÜAŞ yurtdışında elektrik üretimine başlayacak!
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), yurtdışında elektrik enerjisi üretimi için merkezi İngiltere ve Fransa arasındaki Jersey Kanal Adaları'nda şirket kuraacak. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayınlanan kararına göre devlet kurumu olan EÜAŞ, yurtiçindeki faaliyetlerine  yurtdışında elektrik enerjisi üretimi ve ticaretini de ekleyecek. Bu kapsamda EÜAŞ, yurtdışında şrket kurarak,  elektrik santrali kurulması, işletilmesi, bakımı, onarımı ve rehabilitasyonu, elektrik ticareti, yakıt ve atık yönetimi ile elektrik ticareti gibi faaliyetlerde bulunacak.

Nominal sermayesi 50 milyon dolar olacak şirketin merkezi İngiltere ve Fransa arasındaki Jersey Kanal Adaları olarak belirlenirken, söz konusu şirketin teşkilat yapısı çalışma usul ve esasları, denetimi, iç denetimi, bağımsız denetimi ve EÜAŞ ile ilişkileri genel kurul tarafından belirlenecek.