Konut Haberleri
09 Eki 2015 16:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

Yunanistan konutları değerini yitirdi

2008 yılından bu yana ekonomik krizle mücadele Yunanistan’da gayrimenkullerin değeri, kelimenin tam anlamıyla dibe vurdu

Yunanistan konutları değerini yitirdi
Gayrimenkul piyasası ile ilgili düzenlenen “Prodexpo” konferansında konuşan Real Estate Yatırımcıları Birliği Başkan Yardımcısı Yannis Perrotis verdi. Perrotis'e göre gayrimenkul piyasasındaki zararın oluşmasında, son yıllarda uygulanan çarpık vergi politikaları da etkili oldu.

EV VE OFİS FİYATLARI YÜZDE 50 GERİLEDİ

Azınlıkça'nın haberine göre; gayrimenkul fiyatlarının düşmeye devam ettiği bir dönemde gerek gayrimenkul bulundurma gerekse gayrimenkul alım-satım işlemlerine orantısız vergi uygulanıyor.  Ev ve ofislerin fiyatları da krizin patlak verdiği günden bu yana yüzde 50 oranında gerilemiş durumda. Gayrimenkul piyasası uzmanları bu dönemde gayrimenkul piyasasının belirsizlik ve likidite eksikliği nedeniyle zarar görmeye devam ettiğini vurguladı. Uzmanlara göre sermaye kontrolleri, bankalardaki sermaye artırımıyla ilgili belirsizlik, memorandumun uygulanması konusundaki güvensizlik ülkeye yeni yatırımcıların gelmesine mali oluyor ve ülke ekonomisini kötüleştiriyor.